InocentiiInocenții este a doua carte a autoarei Taylor Stevens, fiind publicată deja în peste 20 de limbi. Drepturile de ecranizare au fost cumpărate de Lightstorm Entertainment, casa de producție a lui James Cameron.

Inocenții continuă aventurile Vanessei Munroe într-o nouă poveste plină de adrenalină.

Deși autoarea a declarat că romanul nu este unul autobiografic, Inocenții conține în mare parte experiențele personale ale lui Stevens și a celor apropiați ei. Taylor Stevens s-a născut în interiorul unui cult apocaliptic, a fost despărțită de familia ei când avea 12 ani și lăsată să meargă la școală doar până în clasa a șasea. Ea a locuit pe trei conti­nente și zece țări până la vârsta de 14 ani. Aproape toată adolescența și‑a petrecut‑o cerșind pe străzi și făcând tot felul de munci istovitoare. La 20 de ani, Stevens a părăsit cultul și a început să‑și construiască o viață nouă, în libertate.

Chiar dacă are mai puțină acțiune, Inocenții compensează printr-o poveste convingătoare, în care autoarea ne introduce în lumea întunecată a manipulării, îndoctrinării și abuzului.

Cartea prezintă reflecțiile interioare ale Vanessei Michael Munroe, ajutând cititorul să înțeleagă mai bine personajul și să-i motiveze acțiunile.

Munroe a crescut într-o familie de misionari în Africa Centrală și, în adolescență, a fugit cu author-photoun contrabandist de arme și complicii lui. Acum face o sumă obscenă de bani punându-se în mare pericol și strângând informații, majoritatea prin metode ilegale.  Ea este contactată de Logan, un prieten din copilărie, care a făcut parte dintre Aleșii lui Dumnezeu, iar acum este în căutarea fiicei unui alt membru al sectei, răpită de propriul tată. Căutările i-au dus pe Logan și prietenii lui pe urmele fetei și a tatălui ei până la Buenos Aires. Dar acum au nevoie de cineva care nu este cunoscut de membrii sectei și care să poată ajunge la Hannah și să o poată lua de lângă cel care a răpit-o. Cineva îndeajuns de viclean, cu viteză de reacție și capabil să înfrunte un individ cu adevărat periculos. Această persoană este Vanessa Michael Munroe. Iar timpul este crucial, pentru că Hannah, ajunsă la pubertate, a devenit victima abuzului sexual.

Relatarea lui Stevens despre acest subiect îți dă fiori: “Profetul repeta faptul că dragostea este criteriul, nu vârsta, relaţiile familiale sau starea civilă. Tabuurile erau îndepărtate, barierele sfă­râmate, iar inocenţa şi trupurile copiilor violate. Și toate aceste abuzuri erau înfăţişate şi descrise cu detalii explicite.”

Dar nu este totul sumbru și sângeros în Inocenții. Autoarea aduce eleganță și spirit cărții, așa cum a făcut și în Femeia cameleon, iar cîteva momente în care râzi cu gura până la urechi luminează povestea.