Pielea nu mai este atât de fermă, muşchii nu mai sunt atât de tonifiaţi ca vara trecută, când ai mers la sală, iar inestetica celulită acoperă în continuare zonele la vedere. Ce-i de făcut?

Plecând de la cartea medicului Adina Alberts, Celulita poate fi învinsă, revista Avantaje oferă câteva răspunsuri:

CelulitaIdeal este ca orice persoană care observă instalarea primelor semne de celulită să urmeze terapiile necesare, pentru că rezultatele bune vor apărea în scurt timp, costurile vor fi minime, iar întreţinerea ulterioară este reprezentată de 1-2 şedinţe lunare, care din punct de vedere financiar sunt la îndemâna oricui.

Dietele – Cea mai gravă eroare medicală stă în abandonul alimentelor vegetale în favoarea celor animale. Lipsa de mişcare, consumul excesiv de dulciuri rafinate şi alimente bogate în grăsimi, precum şi conţinutul crescut de conservanţi din alimente, potenţiatorii de gust şi aditivi alimentari constituie factorii determinanţi esenţiali ai tulburărilor de alimentaţie. Să urmezi o dietă nu înseamnă „să ţii un regim de slăbire“, ci să adopţi un regim de alimentaţie corect pentru toată viaţa.

Dieta pentru slăbit este un ajutor pentru un interval scurt de timp. Un regim nutriţional nu influenţează direct celulita, dar poate să înlăture anumite cauze care îi favorizează apariţia, să prevină agravarea ei şi să potenţeze efectul terapiilor.

Exerciţiile fizice – intervin în terapia anticelulitică prin două mecanisme importante: tonifierea musculară şi oxigenarea cu detoxifiere a ţesuturilor. Programul trebuie să cuprindă o suită de exerciţii uşoare, care nu presupun de regulă folosirea aparatelor de fitness şi care constau în mers pe jos, mers pe bicicletă, dans, gimnastică aerobică.

Cremele anticelulitice – dacă produsele sunt aplicate după ce, în prealabil vascularizaţia la nivelul pielii a fost activată, absorbţia lor este şi mai mare. Important din componenţa unei creme este factorul vasodilatator, activator al vascularizaţiei, care produce o înroşire şi/sau încălzire locală.

Prin acţiunea lor, cremele stimulează circulaţia sângelui la periferie şi facilitatează detoxifierea ţesuturilor pentru că celulita este primul semn că, la nivel celular, există o intoxicare importantă. Cele mai multe creme conţin şi factori de hidratare, detoxifiere şi hrănire. O cremă care este aplicată împreună cu una dintre procedurile moderne de tratament (endermologie, ultrasunete, radiofrecvenţă etc.) îşi va creşte eficienţa de câteva zeci de ori, spune Adina Alberts.

Recomandarea noastră este să foloseşti cu regularitate o cremă anticelulitică, să urmezi indicaţiile prezentate în ghidul de instrucţiuni şi să te înarmezi cu răbdare.

De cele mai multe ori, din lipsă de timp şi din dorinţa de a vedea rezultate chiar după prima aplicare, uităm că toate produsele au nevoie de o anumită perioadă pentru a-şi face efectul. Clasicele mişcări (frământarea, vibrarea, ciupiturile) trebuie să fie realizate de jos în sus, pe o perioadă de circa cinci minute pe fiecare zonă. După un astfel de masaj bea multe lichide.