Interviul comportamental în selecția de personal: cum procedați cu igiena copiilor?

Acest interviu se bazează pe evidențierea atât a comportamentului la locurile de muncă anterioare, dar și a felului în care candidatul efectuează sarcinile, activitățile și relațiile de comunicare la noul loc de muncă.

Fragment din:

Tratat de psihologia munciiAvând în vedere exemplele anterioare de la interviul structurat și de la cel nestructurat, acest tip de interviu poate fi la rândul lui de trei feluri: structurat, nestructurat și semistructurat.

În continuare vom oferi un exemplu cu întrebări specifice interviului structurat , cu grilă de răspunsuri standardizate (scală Likert de la 1 la 5), și ancore comportamentale posibile la locurile anterioare de muncă pentru candidate privind postul de educatoare.

  

Exemplu: întrebare pentru interviul comportamental structurat cu răspunsuri evaluate cu ajutorul grilei obiective folosind ancore comportamentale.

   

1) În pauzele de masă la fostul loc de muncă cum procedați în legătură cu igiena copiilor?

5 p. Candidata prezintă cu multe amănunte modul cum mergea cu copiii în grupe de 4–5 la toaletă, aștepta să se spele pe mâini, îi supraveghea cu atenție și apoi, la final, când toți erau curați, cum organiza masa cu copiii.

3 p. Candidata prezintă modul cum mergea cu copiii organizați pe grupuri mici, aștepta să se spele pe mâini, îi supraveghea cu atenție și apoi, la final, când toți erau curați, cum organiza masa cu copiii. Nu dă multe amănunte, dar precizează cum erau organizați copiii și ținuți mereu sub supraveghere.

1 p. Candidata prezintă evaziv modul cum mergea cu copiii să se spele pe mâini, nu menționează că erau supravegheați cu atenție. Nu dă multe amănunte, dar precizează cum erau organizați copiii și ținuți mereu sub supraveghere în timpul pauzei.

Scor obținut___

     

Previous

Ce-a citit Einstein în ultimele clipe de viață?

Next

Băiatul din valiză. Și o versiune tulburătoare a lui Lisbeth Salander

1 Comment

  1. Corina

    Foarte slaba aceasta carte!! Contine multe greseli care denota neatentie. De asemenea, originalitatea, lasa de dorit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén