PsPs_corpul_meu_siteEditura Trei și Institutul pentru Studiul și Tratamentul Traumei vă invită vineri 16 noiembrie, ora 18.30, la evenimentul de lansare a cărții “Corpul meu, trauma mea, eul meu” de Franz Ruppert, celebru specialist în psihoterapia traumei și în metoda constelațiilor familiale.

Lansarea va avea loc la Hotel Ramada Nord, Sala Amethyst, în cadrul prelegerii pe tema “Sexualitatea – placere, stres sau teroare?” susținută de Prof. Dr. Franz Ruppert. Participarea la eveniment se face DOAR în urma achiziției biletelor, disponible aici: https://bit.ly/2DeOpcE

Despre inedita carte vor vorbi, pe langa Prof. Dr. Franz Ruppert, Diana Vasile, președinta Institutului pentru Studiul și Tratamentul Traumei (ISTT) și Victor Popescu, redactor la Editura Trei.

***

De ce copiii au deja tot felul de boli care nu se vindecă? De ce adolescenții își otrăvesc corpurile cu droguri sau se înfometează până mor? Oare infarctul miocardic cauzat de prea mult stres constituie un risc profesional normal? Oare cancerul este inevitabil, la fel ca și demența apărută la bătrânețe? Trebuie să ne resemnăm pur și simplu cu faptul că dezvoltăm boli, precum diabetul, reumatismul sau ulcerul gastric și să ne mulțumim cu un tratament axat pe simptom, deci cu niște remedii locale? Bazându-se pe experiența lor terapeutică, Franz Ruppert și colaboratorii săi arată că „bolile” nu sunt în niciun caz bazate doar pe predispozițiile organice, pe condiționarea vârstei sau pe expresia unor „gene rele”, ci sunt rezultatul experiențelor de viață pe care nu le-am putut procesa din punct de vedere psihic, sunt consecințele traumelor psihice care se exprimă prin intermediul corpului nostru. Aceste afirmații sunt susținute de cazurile prezentate în volumul de față de diferiți terapeuți care au lucrat cu metoda constelării intenției în scopul tratării problemelor psihosomatice.

Franz Ruppert este specializat în psihoterapia traumei și este profesor la Universitatea Catolică de Științe Aplicate din München. De același autor, la Editura Trei au mai apărut: Traumă, atașament, constelații familiale (2012) și Simbioză și autonomie (2015).

Harald Banzhaf este specialist în medicina generală, predă la Universitatea din Tübingen și coordonează un grup de cabinete particulare din Baden-Württemberg, dedicate medicinei integrative.

 

Banner Lansare Corpul meu1