Helga-Weissova+JurnalJoi, 26 februarie, la ora 18.30, vă invităm la lansarea cărţii “Jurnal (1938-1945). Povestea unei fete care a supravieţuit Holocaustului” de Helga Weissová,  la Librăria Cărtureşti-Verona. Jurnalul, publicat de Editura Pandora M, parte a Grupului Editorial TREI, este „o mărturie cutremurătoare, ilustrată cu desenele unui copil de 11 ani, despre tragedia Holocaustului“ (Publishers Weekly). Află mai multe despre carte şi participă la eveniment.

Alături de Helga Weissová, care va intra din direct cu cititorii prin Skype, se vor afla: Elisabeta Lasconi – critic literar, Roman Prosa – Consulul Ambasadei Republicii Cehe la Bucureşti, Mircea Dan Duţă – traducător, Magdalena Mărculescu – director editorial Grupul Editorial Trei.

Autoarea va vorbi despre situaţia actuală din lume, despre modul în care sunt priviţi evreii în prezent şi care sunt măsurile care ar trebui luate pentru ca discriminarea şi indiferenţa să nu mai existe. Într-un interviu acordat Mediafax în urmă cu o lună, pictoriţa Helga Weissová a declarat că în 1945, când a fost eliberată din lagăr, nu credea că, la 70 de ani după, se vorbeşte iarăşi despre acest subiect pentru că “pericolul este din nou în jurul nostru”.