Editura Trei vă invită joi, 27 aprilie, ora 15.00, la Facultatea de Psihologie și Științele Educației – București (sala 1), la evenimentul de lansare a cărții Psihopatologie evoluționistă de Cezar Giosan.

Despre inedita carte vor vorbi autorul cărții Cezar Giosan, profesor de psihologie la Berkeley College (New York) și profesor adjunct la City University din New York, Eugen Avram, directorul Departamentului de Psihologie (FPSE), și Victor Popescu, redactor Editura Trei.

Newsletter Psihopatologia evolutionista2

Profitând de evoluțiile spectaculoase ale geneticii, etologiei și științelor cognitive din ultimele decenii, psihologia evoluționistă a cunoscut o dezvoltare impresionantă, demonstrând în ce fel unele structuri și trăsături mentale pot fi considerate drept produse ale selecției naturale și sexuale. Volumul Psihopatologie evoluționistă prezintă sintetic și clar acea ramură a psihologiei evoluționiste care se interesează de explicația darwinistă a bolilor mentale. Astfel, cartea investighează posibilitatea ca unele dintre tulburările psihice (depresia, anxietatea, schizofrenia, autismul, anorexia etc.) să fie, de fapt, niște rezultate adaptative care în trecut au conferit avantaje speciei umane, dar care au devenit dezadaptative în societatea modernă. Volumul de față prezintă abordările teoretice recente din acest domeniu încă tânăr, precum și aplicații pentru psihoterapie.

Cezar Giosan este doctor în psihologie la New School for Social Research din New York. În prezent, este profesor de psihologie la Berkeley College (New York) și profesor adjunct la City University din New York. Dr. Giosan menține legături academice strânse cu Universitatea din București și cu Universitatea “Babeș-Bolyai”, iar articolele sale sunt citate în sute de reviste academice cu impact ridicat.