Editura TREI vă invită la un dialog spumos și incitant despre romanul Un an din viața Liubei B. scris de Ioana Scoruș, joi 24 mai, ora 18.30, în Librăria Cărtureşti Verona – Ceainărie.
Alături de autoare se vor afla Alex. Ștefănescu – critic literar, Ion Vianu – scriitor și psihiatru și Magdalena Mărculescu – director editorial TREI.

Un an din viata Liubiei_1Un an din viața Liubei B. este confesiunea tulburătoare a unei femei ajunse la maturitate, care-și radiografiază trecutul și spune povestea iubirilor ce i-au marcat definitiv viața.
După un mariaj eșuat, Liuba descoperă voluptatea și libertatea singurătății, dar totodată resimte cinismul și detașarea inerente maturității. Iar în această libertate o întâlnire neașteptată îi va schimba destinul. Într-o librărie îl cunoaște pe poetul ale cărui poezii le-a descoperit în tinerețe, poezii încărcate de un erotism aparte, care au fascinat-o. Astfel, casa bătrânului poet, de care Liuba se îngrijește de trei ori pe săptămână, devine locul unde înflorește o pasiune amețitoare, care s-a născut, de fapt, cu multă vreme în urmă.
Pendulând între prezent și trecut, impregnată cu amintiri despre o copilărie idilică și o tinerețe marcată de schimbări istorice dramatice, cartea Ioanei Scoruș vorbește despre distorsiunile pe care le creează memoria, uneori până la a-ți confunda viața cu cea a predecesorilor tăi, cu tot ce poate decurge de aici.

Ioana Scoruș (n. 1968) este psihanalist, având o dublă formație, științifică și umanistă. A semnat rubrica Scriitornicul din suplimentul cultural Litere, Arte&Idei și a publicat numeroase articole, interviuri, cronici de carte și poezie în revistele Dilema, România literară, Convorbiri literare, Timpul, Q Magazine, Psychologies etc. Semnează 49, rubrica săptămânală de proză scurtă din revista on-line LiterNet. A publicat o plachetă de versuri (Iubiri imperfecte, Ed. Premier), un roman (Povestea unei sinucideri, Ed. Albatros) și o carte de interviuri (Paradoxurile psihanalizei în România, Ed. Paralela 45).