Luni, 3 noiembrie, debutează a 7-a ediție a Săptămânii Psi, eveniment organizat în 6 orașe din țară, in librariile retelei Carturesti.

Intrarea e liberă, atelierele încep de la ora 18.30, iar cărțile de psihologie ale Editurii Trei vor fi reduse cu 25% pe parcursul întregii săptămâni.

 

  • Jocurile noastreBucuresti (Verona): Medicul primar psihiatru Simona Radu va istorisi O poveste de iubire – despre cupluri, ce cautam, ce aflam, cum ramanem impreuna?
 Aflati, asadar, luni care e reteta unei relatii trainice.
  • Cluj-Napoca (Iulius Mall): Cunoscuta de la editiile anterioare ale ”Saptamanii Psi”, specialista in psihoterapie pozitiva Gabriela Hum va discuta despre o tema paradoxala din dezvoltarea personala: Conflictele noastre interioare, resurse pentru schimbare.

  • Timișoara (Mercy): Nu demult a aparut o carte esentiala pentru a intelege jocurile de putere si capcanele din relationarile din viata cotidiana – este vorba despre volumului lui Eric Berne, Jocurile noastre de toate zilele. Despre Jocul psihologic vazut ca mod de interactiune cu ceilalti vor discuta psihoteraputa Ioana Duma & cativa colegi din cadrul Asociatiei Romane de Analiza Tranzactionala.
  • Iasi (Palas): De ce uram conflictele?
 Cum le facem fata si cum invatam sa nu mai fugim de ele? – Va raspunde psihologul Oana Jitaru, lector univ. la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei de la Universitatea ”Petre Andrei”. (Va amintesc ca prezentarea are ca pretext cartea terapeutului de familie Lee Raffel, Urasc conflictele!)
  • Brasov: Cunoscuta specialista in psihologia invatarii si a educatiei, profesoara universitara Elena Cocorada (Universitatea ”Transilvania”) va incepe Saptamana Psi din Brasov cu o tema la care poate ar trebui meditat mai des: Varsta a treia – Arta sau fatalitate.
  • Constanta: In fine, ziua de luni aduce si o tema de interes pentru parinti (si bunici): De ce si in ce fel au atata nevoie copiii de parintii lor? Vor raspunde psihoterapeutii Iulia Ciorbea, Catalin Nedelcea, Cristina Muresanu si Corina Stoica.