Supernanny1Luni, Săptămâna PSI pentru părinți (17-23 februarie) debutează cu trei ateliere în care va fi vorba despre cum faci față crizelor de nervi ale celor mici, despre cât de maligne (sau nu) sunt jocurile video pentru adolescenții împătimiți și despre felul în care problemele familiei pot fi ghicite din purtarea copilului.

Toate atelierele, găzduite de rețeaua Librăriilor Cărturești, vor începe de la orele 18.00. Accesul este liber, iar cărțile de parentaj și psihologie a copilului de la Editura Trei vor putea fi cumpărate cu o reducere de 25% în toată săptămâna, în toate librăriile Cărturești (inclusiv prin librăria online).

Iată și cele trei ateliere de luni:

  • București (Verona): Psihologul Irina Petrea (o știți după supranumele de Supernanny) va discuta despre felul în care tensiunile și problemele din familie ajung să ”vorbească” prin intermediul celui mic – tema atelierului este  Copilul – simptomul familiei.
  • Psihologia Jocurilor VideoCluj (Iulius Mall): Clujenii care au participat la edițiile anterioare ale ”Săptămânii Psi” o știu, mai mult ca sigur, pe Gabriela Hum, specializată în psihoterapia pozitivă. Discuțiile cu părinții vor pleca de la o întrebare sugestiv formulată: Cum să am răbdare cu nerăbdarea copilului meu?
  • Brașov: Ați auzit/citit cu siguranță tot soiul de relatări media despre cât de periculoase sunt jocurile video practicate în exces de adolesecenți. Cadru didactic la Universitatea Transilvania, Laura Teodora David este autoarea cărții ”Computerul, un magician?”, care o recomandă pentru a discuta despre avantajele și pericolele Computerului și jocurilor video. (Vă amintesc că și noi am tradus o interesantă incursiune în psihologia jocurilor video semnată de experimentatul psihanalist francezul Serge Tisseron.)