Cel de-al treilea volum al seriei Hanne Wilhelmsen scrisă de Anne Holt – Moartea demonului – a apărut de curând în colecţia Fiction Connection a Editurii Trei. De această dată rebela poliţistă norvegiană trebuie să rezolve o crimă petrecută într-un orfelinat din Oslo. Agnes Vestavik, directoarea severă a instituției, este găsită moartă în biroul său, înjunghiată în spate cu un banal cuțit de bucătărie. Crima are loc la scurt timp după ce Olav, un puşti în vârstă de doisprezece ani, provoacă haos în orfelinat. Iar acum, băiatul este de negăsit. Este Olav un criminal sau doar o victimă?

Moartea_demonului_1Anne Holt continuă seria Hanne Wilhelmsen cu un roman poliţist clasic, cu o plajă redusă de suspecţi, dar cu multe piste false. Iar rezolvarea cazului vă va şoca.

Cititorii fostului ministru al justiţiei din Norvegia au întâlnit-o pentru prima dată pe Hanne Wilhelmsen în Zeiţa oarbă, când inspectoarea de poliţie încerca să dezlege firele unei reţele mafiote de trafic de stupefiante, dirijată de undeva din rarefiatele sfere ale societăţii norvegiene. Apoi, Hanne a vânat un ucigaş de femei imigrante în Fericiţi cei însetaţi. În cel de-al treilea volum al seriei, Moartea demonului, Anne Holt abordează o altă problemă socială majoră: copiii instituţionalizaţi.

Fost ministru al justiţiei, avocat, jurnalist de televiziune şi reporter, Anne Holt este autoarea unor serii de romane poliţiste traduse în peste 25 de limbi. A fost recompensată cu mai multe premii, printre care Riverton Prize şi The Norwegian Booksellers’ Prize. În 2012 a fost nominalizată la Edgar Award. De asemenea, a fost nominalizată la Shamus Award şi Macavity Award.