Nu neapărat ceea ce mănînci cauzează diabetul, ci şi ceea ce nu mănînci. Eu nu cred în diete — sunt menite să eşueze pentru că, de obicei, sunt restrictive. Nu ţine dietă; este timp pierdut. Vei slăbi mai mult dacă MODIFICI ceea ce mănînci decît cu DIETA.

PROVOCARE: zahăr alb rafinat şi îndulcitori artificiali, precum aspartamul, zaharina, sucraloza, tagatoza, Truvia.

MODIFICARE:  foloseşte îndulcitori naturali, cum ar fi agavele, melasa, stevia sau zahărul de cocos nerafinat.

***

Diabetul fara medicamentePROVOCARE: făină albă, făină bună la toate, făină cu agent de creştere şi zeci de alte permutări ale făinii albe.

MODIFICARE : făină de orez, migdale, nuci, cocos sau sorg. Dacă vrei o făină de tranziţie înainte de a trece la oricare dintre acestea, începe cu făină de grîu integral 100%, neînălbită, bio, apoi, schimbă pe făină de orez  şi încearcă după aceea tipuri de făină de fructe cu coajă lemnoasă, cum ar fi făina de migdale.

***

PROVOCARE : gustări, de obicei chipsuri de cartofi, care conţin înlocuitori de grăsimi ca Olestra, un ingredient care poate — în timp — să contribuie la boala cardiacă, imunosupresie, cancer şi diabet.

MODIFICARE:  mănîncă gustări care conţin grăsimi naturale, cum ar fi avocado sau nuci. Dacă ai de gînd să mănînci chipsuri, alege‑le pe cele care nu conţin olestra şi, de preferinţă, pe cele care nu conţin nimic în afară de sare de mare şi uleiuri sănătoase (de exemplu, de floarea-soarelui, nu de rapiţă).

***

PROVOCARE: alimente preparate. Dacă vin într‑o cutie preambalată, trebuie să dispară. Citeşte etichetele, pe majoritatea vei vedea o listă de ingrediente care este extraordinar de lungă, cu multe cuvinte imposibil de pronunţat.

MODIFICARE: Scapă de ele! De toate! Înlocuieşte alimentele procesate cu alimente proaspete, bio, inclusiv cu migdale şi nuci, bace şi mere.

***

PROVOCARE: plăcinte şi torturi. (În afară de cazul în care e o petrecere de zi de naştere. Nu vreau să fiu chiar o distrugătoare de petreceri.)

MODIFICARE: Mănîncă mere în loc de plăcintă cu mere şi bace colorate (zmeură, afine, merişoare), ananas, rodie, portocale, kiwi, nucă de cocos, papaya, mango ş.a.m.d. Aş prefera să mănînci fructe FĂRĂ zahăr adăugat, în stare crudă şi pură.

***

PROVOCARE: carne comercială de crescătorie. Aceste animale şi păsări sunt de obicei pline de paraziţi, bacterii, hormoni cauzatori de boli şi alte substanţe chimice. Sunt teribil de maltratate şi hrănite cu porumb şi soia, o alimentaţie nefirească.

MODIFICARE: Mănîncă carne fără hormoni, de fermă, de la animale hrănite cu iarbă, care au dus o viaţă mai naturală înainte de sacrificare. Limitează consumul la maximum trei porţii pe săptămînă. Poţi

să spui că sunt nevrotică, însă, dacă eşti consumator de carne roşie, te‑aş sfătui să mănînci fripturi în loc de hamburgeri. Un singur hamburger poate avea pînă la 1 000 de vaci diferite tocate în el. Hamburgerul făcut din 1000 de animale îţi creşte mult riscul de a ingera microorganisme mortale.