Primul sânge, de Amélie Nothomb – apărut recent în colecția Fiction Connection a Editurii Trei – este un roman cathartic și profund, un impresionant omagiu adus figurii paterne, dar totodată și unui erou din umbră, un diplomat cu o carieră extraordinară.

În acest al treizecilea roman al său, Amélie Nothomb spune povestea vieții tatălui ei, Patrick Nothomb, de la copilul angelic și fermecător, cu o copilărie barocă, la tânărul adult nevoit să înfrunte moartea, fiind luat ostatic în Congo.

Cartea s-a bucurat de aprecierile cititorilor și ale comunității literare europene. „Un roman uluitor”, spunea scriitorul Frédéric Beigbeder, în timp ce revista Télérama aprecia că „Amélie Nothomb își dă măsura talentului său în aceste pagini: e crudă, tandră, amuzantă.“ De asemenea, Primul sânge a fost inclus în topul celor mai bune 100 de cărți ale anului 2021 al revistei Lire.

Primul sânge este cartea pe care toți cititorii lui Amélie Nothomb o așteaptă. Cartea esențială.” – La Grande Librairie

Amélie Nothomb (pe numele ei adevărat Fabienne Claire Nothomb) s-a născut în 1966, în orașul belgian Etterbeek, într-o familie de diplomați. A locuit pe rând în Japonia, China, Statele Unite, Bangladesh, Burma și Laos. A debutat în 1992 cu romanul Igiena asasinului și a câștigat numeroase distincții, printre care Marele Premiu pentru Roman al Academiei Franceze, de două ori Premiul Alain-Fournier şi Marele Premiu Jean Giono pentru întreaga operă. Cărțile ei au fost traduse în peste 25 de limbi şi s-au vândut în milioane de exemplare în întreaga lume.

În seria de autor Amélie Nothomb, la Editura Trei au mai apărut romanele Loveşte-ţi inima!, Barbă Albastră, Unisex, Pétronille și Crima contelui Neville.