Ochiul care se zbate, respirația dulce și unghiile îngălbenite, iată câteva semne descifrate de revista Ce se întâmplă doctore? 

Corpul omenesc furnizează o gamă nesfârșită de semne care vorbesc despre starea lui de sănătate. Decodează semnalele misterioase pe care le transmite propriul corp cu ajutorul cărții “Semnele trupului” de Joan Liebmann-Smith și Jacqueline Nardi Egan.

1. Ochi care se zbate. Zbaterea ochilor (mio­chimia pleoapei), care poate afecta ataât pleoapa su­perioară, cât și pe cea inferi­oară, nu constitue de obicei un motiv de îngrijorare. Obo­seala, stresul sau prea multa cofeină pot declanșa acest spasm, la fel ca și privitul în­delungat la ecranul de cal­culator, la tv sau la orice altă lumină inter­mi­ten­tă. De obicei be­nignă, miochimia pleoapei poa­te fi un prim semn de sin­drom Meige sau de blefarospasm.

2. Respirație dulce, par­fumată. Cand cineva îți spune că respirația ta are un miros dulce, este po­sibil sa nu te alinte cu vorbe, ci să îți salveze viața. Res­pi­rația dulce, parfumată sau respirația care are un miros chimic, dulceag sau miros de acetonă poate fi un aver­tis­ment serios ca ai dia­bet și ca nivelul glicemiei din sânge a crescut periculos.

3. Furnicături sau amorțeală la nivelul extremităților. Amorțeala sau furnicăturile la nivelul picioarelor sunt uneori semne de boală arteriala peri­ferică, numită și boală vascu­lară periferică.

Citește mai departe în revista Ce se întâmplă doctore?