Cel mai recent roman scris de celebrul autor francez Marc Levy a fost de curând publicat în limba română; S-a întâmplat noaptea, în traducerea Elei Negreanu, este primul volum din seria Grupul 9.

„Un roman a cărui acțiune se desfășoară cu 100 la oră și pe care-l devorezi ca pe un serial extraordinar. Inteligent și foarte incitant.“ – Le Parisien

„Suspans palpitant de-a lungul și de-a latul lumii. Veți adora aceste nouă personaje.“ – TV5  Monde 

Sunt în afara legii, dar acționează de partea binelui. Sunt prieteni și își împărtășesc secretele. Cu toate acestea, nu s-au întâlnit niciodată. Hackerii din Grupul 9 – nouă Robin Hood din zilele noastre, care își riscă viața de dragul binelui – încearcă să păcălească niște moguli tehnologici puternici cu intenții sinistre. O cursă nebună și înfricoșătoare pe străzile din Oslo, Madrid, Paris, Tel Aviv, Istanbul și Londra. Și un pariu periculos: lupta împotriva ticăloșiei din lume. O investigație complexă, foarte bine scrisă și în timpul căreia cititorul călătorește în cele patru colțuri ale lumii, într-o cursă dinamică punctată de suspans și acțiune.

„Portretele personajelor sunt magnifice, cu neajunsurile și trecutul lor… Povestitorul fabulos știe să-și țină cititorul cu sufletul la gură.“ – Le Figaro Littéraire

Marc Levy semnează o frescă ambițioasă. Un amestec de Millenium și James Bond.“ – RTL

Un thriller tehnologic captivant, care îți dă transpirații reci și în care denunțătorii – acești nouă Lisbeth Salander – riscă mult mai mult decât infractorii care cresc prețul insulinei (sau altor medicamente esențiale), care manipulează oamenii pentru a scoate o țară din Uniunea Europeană sau colectează datele noastre și le transformă în aur.

„De 20 de ani, scriu ca să văd lumea în culori… Și ca să mă liniștesc. La ce bun un scriitor, dacă nu ca să spună poveștile care atrag atenția, ca să pună întrebări? Mi-am pus întrebări la fiecare pagină, în timp ce am desfășurat Ancheta, decis, pasionat ca un reporter. (…) Aveam obiceiul să mă las antrenat de două personaje. De data asta, sunt nouă, iar eu am făcut tot ce-am putut ca să intru în grupul lor. Și m-au acceptat. Iar anul acesta nu mai e nevoie să ne luăm rămas-bun de la ei la ultima pagină. Pentru că povestea continuă și e departe de final. Bun venit în lumea celor nouă!“ – Marc Levy

Marc Levy este, de 20 de ani, scriitorul francez cel mai citit din întreaga lume, cu peste 50 de milioane de exemplare vândute. În Franța, romanele sale au fost vândute în mai mult de 23 de milioane de exemplare. A debutat în 2000, cu romanul Și dacă e adevărat, ecranizat în 2005 cu titlul Ca în rai, cu Reese Witherspoon și Mark Ruffalo în rolurile principale.

La Editura Trei au apărut Și dacă e adevărat, Te voi revedea, În altă viață, Șapte zile pentru o eternitate, Toate acele lucruri pe care nu ni le-am spus, Prietenii mei, iubirile mele, Prima zi, Prima noapte, Hoțul de umbre, Strania călătorie a domnului Daldry, Mai puternic decât frica, Și dacă aș mai trăi o dată, Unde ești?, Un alt fel de fericire, Copiii libertății, Ea & el, Orizontul răsturnat, Ultima din clanul Stanfield, O fată ca ea, Fantoma și iubirea.