emotii&panda

Toți părinții știu cât de greu este să gestionezi corect emoțiile celor mici. Voi cum procedați atunci când cel mic nu este invitat la petrecerea unui prieten și se simte exclus și trist? Sau atunci când trebuie să joace în sceneta de la serbarea școlară și nu reușește să-și spună rolul din cauza timidității?

Ce faceți când copilului dumneavoastră îi este frică de dentist sau de întuneric?

Cum îl puteți ajuta să depășească și să înțeleagă toate aceste stări?

Cei mai mulți dintre prichindei trec mai ușor peste aceste stări, perfect normale până la urmă, cu răbdare și umor atât din partea părinților cât și a celor apropiați.

Discutați cu cei mici despre situațiile în care s-au simțit timorați sau supărați, validați-le supărarea, încurajați-i să vă povestească întâmplări de la școală, grădiniță sau din cercul lor de prieteni.

Puteți să le cereți  să facă scurte descrieri anonime ale propriului caracter sau puteți să compuneți împreună cu ei poezioare și cântecele în care să vorbească despre friicile lor. Propuneți-le să se gândească cum ar putea ajuta ei un copil timid, speriat sau supărat.

Arătați-le cărți ilustrate care vorbesc despre emoții, cum sunt cele 3 volume din seria Emoțiile tale. Discutați cu ei și ajutați-i să le depășească.

http://pandoram.ro/categorie/emotiile-tale/34/