Tao în acțiune: o zi pe lună închizi toate gadgeturile

Recent, am călătorit cu avionul alături de un bărbat pe nume Jim care mi‑a spus o poveste ce m‑a şocat profund.

Puterea lui Tao

Jim a început să‑mi spună că locuieşte într‑o zonă destul de retrasă din nordul statului New Jersey şi că iarna trecută comunitatea lui a avut parte de multe furtuni de gheaţă. Au rămas şi fără energie electrică, în imposibilitatea de a‑şi folosi strictul necesar: becurile, încălzirea, apa, televizorul, computerele, toate aceste tehnologii pe care le considerăm ca fiind de la sine înţelese în vremurile noastre.

Rămas fără sursă de căldură, Jim a făcut focul în şemineu şi şi‑a strâns familia — soţia şi cei patru copii — în jurul lui. Au gătit ceva şi au avut prilejul să stea de vorbă aşa cum nu o fac în zilele obişnuite, când unul fuge să nu piardă ceva la televizor, iar celălalt trebuie să‑şi verifice e‑mailul.

Experienţa a fost atât de intensă, încât au hotărât să facă din ea un obicei. O noapte pe lună toate gadgeturile electronice sunt deconectate, iar ei se strâng în jurul focului ca oameni simpli, exact aşa cum au făcut stră‑strămoşii lor, conectându‑se într‑un mod primitiv.

Este, în primul şi cel mai important rând, un superb exemplu al lui Tao în acţiune! Schimbarea ce nu a fost dorită, ci, dimpotrivă, chiar dispreţuită s‑a transformat rapid într‑un beneficiu foarte serios.

În al doilea rând, povestea asta demonstrează cum cu toţii beneficiem atunci când ne conectăm profund cu oamenii la care ţinem cel mai mult pe lume şi regăsim simplitatea cu care se trăia în trecutul nostru uman. Oare nu am putea toţi să ne facem un obicei sănătos din a închide din când în când tehnologia din jurul nostru şi a intra în contact direct, adevărat unii cu ceilalţi în loc să ne irosim timpul pe Facebook?

Fragment din Puterea lui Tao. Cum să-ţi găseşti liniştea în vremuri tulburi, de Lou Marinoff

Previous

Lansare cu Ruth Ammann: despre Sandplay, arhitectură și inconștient

Next

Șlagăre pentru atelierele de grup: schimbă versurile disfuncţionale!

1 Comment

  1. Frumos acest articol si cu multe de invatat din ei ai dreptate ar trebui sa facem asta si de ce nu chiar o data pe luna si nu ar fii prea des in care sa ne deconectam de tot si sa revenim la radacini sa zicem asa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén