plansa-3-nonfiction

Toți cei interesați de zona ”psi” vor găsi la târgul Gaudeamus titluri noi la prețuri avantajoase (avem reduceri de până la 50%) despre sandplay, psihanaliza filmului, dilemele actuale ale psihiatriei, reiki, sexologie, analiza viselor, psihologie pozitivă și multe altele.

Ne găsiţi până duminică, inclusiv, la Romexpo în Pavilionul Central la nivelul 0.00, standul 16.

Catalogul cu toate noutățile poate fi descărcat de aici.

10. REIKI. O METODĂ PRACTICĂ este o introducere și pentru profani, și pentru cei familiarizați cu aceste tehnici realizată de Mihai Albu, fonatorul Școlii de Reiki din România. Veți afla cum se pot aplica tehnicile Reiki în diversele situații de viață, care sunt recomandările de dietă, care sunt efectele diverselor poziții de palme și ce e adevărat și ce e fals din diversele ”legende urbane” despre Reiki.        

9. ȘI NU UITA SĂ FII FERICIT. ABECEDAR DE PSIHOLOGIE POZITIVĂ. Fără să promită o beatitudine eternă și totală, celebrul psihiatru parizian Christophe Andre oferă o alfabetizare în ”știința fericirii”. Termenii mai tehnici (precum ”reziliență”, ”euforie” sau ”habituare hedonistă”), dimpreună cu metaforele surprinzătoare (de tipul ”nătărilor zen” sau ”brutăresei zâmbitoare”) vă vor acompania în drumul către o viață mai împlinită, mai senină și mai înțeleaptă.

8. ALFABETAR DE SEXOLOGIE 2.0. Regretatul psihiatru Florin Tudose și Ana Marian acoperă fenomenul diversificării ieșite din comun a sexualității (care nu mai e demult doar o chestiune de inimitate), ceea ce face ”din ce în ce mai greu de stabilit ce rămâne în Manualul de Diagnostic DSM-V și ce savurăm seara cu partenerul sau prietenii la cinema sau la concert.”, după cum susțin autorii.

7. COPIII ABANDONAȚI AI ROMÂNIEI. PRIVAȚIUNE, DEZVOLTARE CEREBRALĂ ȘI EFORTURI DE RECUPERARE este rezultatului unui proiect american pornit la începutul anilor 2000, care a studiat, comparativ, copiii rămași în orfelinatele românești cu cei luați la vârste mici din aceste instituții și crescuți în plasament familial (tot în România). Pe lângă faptul că s-au dovedit a avea un I.Q. mult redus, copiii instituţionalizaţi au prezentat o gamă variată de tulburări sociale şi emoţionale, ca şi modificări în dezvoltarea cerebrală.

6. ANALIZA VISELOR. NOTE ALE SEMINARULUI SUSȚINUT ÎNTRE 1928 ȘI 1930 este cea mai completă descriere a metodei jungiene de interpretare a viselor. Bazat pe un seminar ținut la Zurich, volumul vă oferă şansa de a-l descoperi pe Jung ca analist şi de a gândi şi înţelege cu el pacientul său, pornind de la 30 de vise ale acestuia, care sunt interpretate pe rând, în cuprinsul prezentărilor.

5. TATĂL. PERSPECTIVE ISTORICE, PSIHOLOGICE. Cartea analistului jungian Luigi Zoja pleacă de la funcția paternă așa cum era îndeplinită în antichitate, pentru a ajunge în zilele noastre când paternitatea pare să fi intrat în criză, iar autoritatea tatălui e în declin. „Un tată va fi un tată nesigur dacă, deși îi aparține, nu știe nimic despre poporul taților”, avertizează autorul.

4. ÎN CĂUTAREA SINELUI. DE LA FILOSOFIE LA PSIHANALIZĂ ÎN COMUNISM. Psihanalistul Vasile Dem. Zamfirescu vă prezintă, prin două jurnale, două experiențe culturale și personale ieșite din comun: pe de o parte, este relația de discipolat cu Noica, apoi este povestea psihanalizei personale prin care a trecut în ședințele cu psihologul Eugen Papadima. Filmul lansării acestei cărți, îl găsiți pe CafeGradiva.

3. IMAGINI MIȘCĂTOARE. REFLECȚII PSIHANALITICE ASUPRA FILMULUI vorbește despre mecanismele inconștiente care subîntind comportamentul personajelor din film și definesc lumea lor interioară, precum și conflictele lor emoționale. Cartea va fi lansată sâmbătă, 22 noiembrie, de la 19.30 la Cinema Studio. Vor vorbi autorul, psihanalistul britanic Andrea Sabbadini, și Irina Margareta Nistor, traducătoarea cărții și directorul Festivalului Internațional de Film și Psihanaliză organizat în acest weekend în Capitală.

2. TERAPIA PRIN JOCUL CU NISIP. DRUMUL CREATOR AL DEZVOLTĂRII PERSONALITĂȚII prezintă tehnica terapeutică Sandplay tot mai folosită atât pentru procesul de exprimare și procesare a emoțiilor nespuse, cât și pentru diagnosticare. Analista jungiană Ruth Ammann dovedește virtuțile modelării în nisip, prin istorii de caz, fotografii și ponturi pentru psihologi.

1. INEVITABILA NOASTRĂ UMBRĂ. SPECIFICUL ȘI DILEMELE PSIHIATRIEI vine cu o ”abordare onestă, nedogmatică, umană şi extrem de clară. Este o apologie strălucită din partea lui Tom Burns pentru profesia sa mult prea des diabolizată”, scrie The Times. Veți găsi în carte o parte de istorie a psihiatriei (cu dubla sa înrădăcinare în medicină și psihologie), dar și lămuriri și nuanțări legate de ”anti-psihiatrie”, de excesele farmacologice sau ale electroșocurilor, de internarea involuntară și de alte teme la fel de ”fierbinți”.