Fanii trilogiei Millennium au aşteptat mai bine de 6 ani o nouă aventură a cuplului Lisbeth Salander – Mikael Blomkvist, iar jurnalistul pornit să facă dreptate şi fata cu dragonul tatuat s-au întors la această ediţie a Târgului Gaudeamus. 

Prizonieră în pânza de păianjen de David Lagercrantz, continuarea trilogiei Millennium scrisă de Stieg Larsson, a fost cel mai căutat roman de la Editura Trei.

 bilant-gaudeamus

Următoarele poziţii în clasament au fost ocupate de Altfel… şi totuşi Alice de Lisa Genova (Premiul Oscar 2015 pentru Cea mai bună actriţă – Julianne Moore, în ecranizarea acestui roman) şi Sfânta Alianţă de A. J. Kazinski.

Cele mai vândute cărţi din colecţiile de psihologie ale Editurii Trei au fost:

  • Spy the Lie de Philip Houston, Michael Floyd, Susan Carnicero şi Don Tennant,
  • Dicţionarul interpretării viselor de Gerald Schoenewolf şi
  • Retman şi Retmagia. Desene animate psihoterapeutice de Daniel David, Anca Dobrean & Mihai Goţiu.

Editura Pandora M (parte din grupul Trei) s-a bucurat, de asemenea, de atenţia deosebită a publicului. Cel mai vândut roman a fost Prietena mea genială de Elena Ferrante. Unicat de Milorad Pavić şi Cazul Eduard Einstein de Laurent Seksik au fost şi ele în topul preferinţelor cititorilor.

 Noua colecţie PanDA – imprint al Editurii Pandora M – pentru copii de la 2 la 12 ani a venit la cea de-a 22-a ediţie a Târgului Gaudeamus cu o selecţie de cărţi ilustrate, ficţiune şi nonficţiune pentru preşcolari. Cele mai dorite cărticele de către cei mici, dar şi de părinţi, au fost:

  • Elefantul Elmer de David McKee,
  • Micuţa mea stea de Mark Sperring & Nicola O’Byrne şi
  • Drăcuşorul cifrelor de Hans Magnus Enzensberger.

Cele mai vândute cărţi ale Editurii Lifestyle Publishing au fost: Magia ordinii de Marie Kondo, Dieta Vânător – Fermier de dr. Mark Liponis şi Vindecat pentru totdeauna de Ricki Lewis.

Cu reduceri de până la 50% şi peste 100 de titluri la preţ fix 10 lei, Grupul Editorial Trei s-a aflat şi la Gaudeamus 2015 aproape de cititorii săi.