De curând în colecția Fiction Connection a Editurii Trei a apărut volumul N-am fost niciodată acolo de Andrea Bartz, “un roman cu întorsături de situație nebunești, pentru care va trebui să renunțați la planurile de vineri seara, doar ca să mai citiți câteva capitole”, după cum l-a descris celebra actriță și producătoare Reese Whiterspoon.

O poveste inteligent realizată, plină de suspans, care avansează în ritmul unui bulgăre de zăpadă. Totul începe calm, dar, pagină după pagină, Bartz construiește și iar construiește subtil până când BOOM!, totul se destramă.

„O vivisecție magistrală a comunicării și competiției dintre femei.” – Los Angeles Times

Emily și Kristen sunt prietene bune și se întâlnesc an de an pentru a-și petrece o vacanță împreună. În ultima seară din călătoria lor în Chile, Emily găsește camera plină de sânge și de cioburi, iar Kristen îi spune că excursionistul pe care-l sedusese a atacat-o și a fost silită să-l omoare. Numai că scena seamănă înfricoșător de mult cu cea din vacanța trecută, când fusese ucis un alt turist. Întoarsă acasă, Emily se aruncă într-o nouă relație și se cufundă în muncă, dar când Kristen apare pe neașteptate, e nevoită să privească în față trecutul lor violent. Și pune tot mai mult la îndoială explicațiile prietenei sale. Oare poate să facă față secretelor comune sau acestea vor ajunge să-i distrugă relația, libertatea și chiar viața?

„O carte care analizează cu măiestrie prietenia toxică în formă extremă. Ne arată că uneori ar trebui să ne temem mult mai mult de prieteni decât de străini.” – The New York Times Bookreview

Romanul este un adevărat carusel de emoții și stări, în timp ce Emily descoperă lucruri noi despre Kristen, prietena pe care credea că o cunoaște atât de bine. Spaima se strecoară încet atât în sufletul lui Emily, cât și al cititorului, pe măsură ce adevărul iese la iveală. Până în punctul culminant, cititorul pune la îndoială totul și căută semnificații ascunse în fiecare dialog dintre Emily și Kristen.

„Dincolo de momentele captivante de suspans și intriga cu un ritm impecabil, se află un portret lucid al prieteniei dintre femei, care demonstrează cât de magică și intensă poate deveni aceasta.” – NPR

Cititorul le însoțește pe cele două prietene în decoruri evocatoare: deșertul înalt din Chile, stâncile umede din Cambodgiei. În aceste locuri îndepărtate, nimeni nu le cunoaște. Emily și Kristen pot fi oricine vor, pot face tot ce vor. Andrea Bartz surprinde frumos libertatea, dar și pericolul, care provine din acest tip de anonimat. Pentru că uneori vacanțele de vis se transformă în coșmaruri.

„Un thriller psihologic scris elegant, care te umple de fiori.” – Reader’s Digest

Andrea Bartz locuiește în Brooklyn și este jurnalistă și autoare de thrillere. A colaborat, printre altele, cu Wall Street Journal, Marie Claire, Vogue, Cosmopolitan și Elle, a scris editoriale pentru Glamour, Psychology Today, Self, The Lost Night, The Herd.