Bestseller Amazon Charts, Wallstreet Journal și Washinton Post

Un debut uimitor, despre un copil misterios care îi învață pe adulți cum să iubească.

După ce și-a pierdut mama, dar a câștigat propria luptă cu cancerul, Joanna Teale își reia proiectul de cercetare pentru licență și studiază păsările din zona rurală a statului Illinois. Rutina ei solitară este dată peste cap când în prag îi apare o fetiță misterioasă, plină de vânătăi și desculță. Fetița spune că o cheamă Ursa și vine dintr-o galaxie îndepărtată ca să găsească pe Pamânt cinci miracole. Jo o lasă să stea cu ea și încearcă să rezolve misterul cu ajutorul vecinului Gabe, care la rândul lui și-a pierdut încrederea în sine și în familia sa.
Treptat, Ursa cu insistența ei inocentă îi determină pe Jo și Gabe să facă tot ce le stă în putere pentru a o proteja, apoi pentru a-și dezvălui, unul altuia, rănile și pentru a se apropia.
Ce leagă acest trio inedit este iubirea descoperită prin pierderea comună. Ce amenință să-i despartă se ascunde adânc în sufletele lor rănite, în secretele pe care le consideră prea dificil de mărturisit.

Acesta nu este un romance, deși există romantism. În schimb, cartea dezvăluie cititorului puterea de vindecare a iubirii necondiționate, pe care doar un copil care a cunoscut tragedia o poate aduce altora care suferă. Este o poveste despre ceea ce se întâmplă între viață și moarte: atât iubirea, cât și pierderea.

Totul începe ca un basm și se termină într-un mod foarte real. Povestea minunată a lui Vanderah ne amintește că uneori trebuie să privim spre stele, peste vârful copacilor, ca să lăsăm lumina să ne pătrundă în viață. Ele strălucesc deasupra noastră tot timpul, chiar și prin durere și pericol.

„Cu o intrigă inteligentă și evoluând într-un crescendo intens în ultimele capitole, Unde pădurea întâlnește stelele este un debut minunat și de neuitat.” – Julianne MacLean, autoare de bestselleruri USA Today

“Deși romanul pare să înceapă ca un fantasy, devine pe parcurs o adevărată dramă domestică presărată cu elemente de thriller care, împreună, oferă o lectură plăcută.” – Booklist

Unde pădurea întâlnește stelele prezintă o perspectivă încântătoare, surprinzătoare și pătrunzătoare asupra modului în care se formează relațiile puternice — atât cele pe care ni le alegem, cât și cele care par să ne aleagă ele pe noi.” – Rebecca Kauffman, scriitoare

Înainte să înceapă să scrie, Glendy Vanderah a lucrat ca ornitolog specializat în protejarea speciilor pe cale de dispariție din statul american Illinois și ca redactor la o revistă științifică.
Născută în Chicago, acum locuiește într-o zonă rurală din Florida, împreună cu soțul ei (ornitolog), cei trei copii și cât de multe păsări, fluturi și flori reușește să atragă în micul ecosistem pe care l-au creat.

Unde pădurea întâlnește stelele este romanul ei de debut.