foto de taiat - VDZVasile Dem. Zamfirescu, psihanalist și director general al Editurii Trei, a fost distins pe 27 mai cu ”Premiul pentru promovarea profesiei de psiholog” acordat de Colegiul Psihologilor din România (COPSI).

Diploma primită de psihanalistul și profesorul Vasile Dem. Zamfirescu în cadrul ”Zilei psihologului”, eveniment organizat de COPSI la Universitatea ”Titu Maiorescu” din București, atestă o activitate îndelungată și bogată de promovare și sprijinire a dezvoltării psihologiei, psihoterapiei și psihanalizei românești.

Contribuțiile profesorului și psihanalistului Vasile Dem. Zamfirescu includ:

o activitate didactică de peste 20 de ani, profesorul universitar Vasile Dem. Zamfirescu fiind actualmente titular al cursurilor de ”Introducere în psihanaliză” și de ”Elemente de tehnica psihanalizei” la Universitatea ”Titu Maiorescu” din București;

diploma_VDZo implicare constantă în organizarea instituțională a mișcării psihanalitice autohtone, având trei mandate de președinte al Societății Române de Psihanaliză (unde este formator și supervizor) și îndeplinind în prezent funcția de președintele al INSIGHT – Asociația pentru promovarea psihanalizei teoretice și clinice;

o activitate publicistică, reflectată atât în cărțile de autor (În căutarea sinelui, Filosofia inconștientului, Nevroză balcanică, Introducere în psihanaliza freudiană și post-freudiană), dar mai cu seamă prin activitatea de editor (din 1994 este directorul general al Editurii Trei), coordonând traducerea și publicarea celor mai importante nume ale psihologiei internaționale (Freud, Jung, Maslow, Ellis, Rogers, Winnicott, Berne etc.).

***

”Ziua psihologului” implică o serie de evenimente care celebrează data de 27 mai 2004 la care a fost promulgată Legea profesiei de psiholog cu liberă practică. Evenimentele sunt organizate de Colegiul Psihologilor din România, iar diplomele oferite în cadrul ”Galei psihologului” sunt menite să premieze personalitățile profesiei de psiholog, dar și membrii ai mass-media care s-au remarcat pe tot parcursul anului 2015 și/sau de-a lungul carierei și au contribuit la dezvoltarea și promovarea profesiei. Evenimentele au fost coordonate de către președintele COPSI, prof. univ. dr. Mihai Aniței.

Prezentare video a evenimentului ”Ziua psihologului”: