Vineri și sâmbătă (11-12 noiembrie), Săptămâna Psi se încheie cu discuții despre somatizări, iubirea de sine și… adicții. Atelierele vor fi găzduite de rețeaua Cărtureștilor, întâlnirile de vineri începând de la 18.30, cele de sâmbătă (dedicate adicțiilor) urmând să debuteze de la 11.30.

Intrarea este liberă, iar cărțile de psihologie ale Editurii Trei vor putea fi cumpărate până la finele acestei săptămâni cu o reducere de 25% în rețeaua Cărtureștilor.

banner-saptamana

VINERI

București (Verona): Intimitatea și alegerile în cuplu. Specializate în psihoterapie adeleriană, Ramona Covrig și Anda Păcurar vor discuta despre așteptările (adesea neconștientizate) pe care le aduce fiecare în viața de cuplu. Ceea ce îmi aduce aminte de inedita apariție Fiicele tatălui, fiii mamei.

Cand sufletulBrașov: Să vorbim despre viața emoțională a corpului. Ai un exman și ți s-a pus un nod în gât? Te-ai certat și te mănâncă pielea? În multe astfel de reacții, tensiunea psihică e preluată de corp, care devine, pe neștiute, expresia dorințelor, temerilor și conflictelor noastre. Cum să gestionezi mai echilibrat factorii psihologici care pot provoca suferința trupească? Va răspunde psihoterapeutul Artemiza-Luminița Gheorghiu, specializată în consiliere experiențială.

Timișoara (Mercy): De ce să (nu) mergem la psihoterapie? Alegerea dintre familie, rețea socială, Facebook și servicii profesionale de psihoterapie. Lector universitar și specialist în hipnoterapie, Daniel Muranyi pune o întrebare foarte justă: cui te adresezi, pe umerii cui plângi, când simți că viața ta afectivă sau gândurile tale îți scapă de sub control?

Arad: “Păcatul” iubirii de sine. Terapeut experiențialist și logoped, Svetlana Zagorka Hrițcu va discuta despre chipurile iubirii, despre cât și până unde e sănătos să ne autoprețuim și despre limita peste care iubirea de sine devine o capcană. Una dintre cărțile-pretext va fi celebrul eseul al lui Fromm, Arta de a iubi.

***

SÂMBĂTĂ

Fiicele perfecteSâmbătă, vă reamintesc, întâlnirile încep toate de la 11.30 și au aceeași aceeași temă: Dependența – a cui este problema?  Vă propunem o dezbatere despre adicții (cauze, probleme și soluții) cu psihoterapeuți de la Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT), dar și cu foști dependenți și rude ale acestora, membri ai Asociației Persoanelor cu Probleme legate de Consumul de Alcool (APPA).

Iată și terapeuții care participă la atelierele din trei orașe:

București (Verona): Carla Manole și Daniela Mihăilescu

Iași (Palas): Alina Ciupercovici, Dana Macoveciuc

Brașov: Dana Militaru, căreia i se vor alătura doi membri APPA: fiul unui fost dependent, Paul, precum și fiica unui fost dependent.

Vă amintesc că Editura Trei a publicat două cărți utile pentru cei interesați de adicții: Tripatun ghid despre tot ce trebuie să știi despre droguri, și Fiice perfecte o carte practică pentru fetele adulte cu părinți alcoolici.