Grupul Editorial Trei participă cu bucurie la primul mare eveniment cultural online de anul acesta: LibFest 2021. Târgul de carte organizat de Libris.ro va fi un adevărat festival de lansări și interviuri cu autori îndrăgiți, promoții și sute de titluri care vor purta autografele scriitorilor noștri, toate dedicate iubitorilor de literatură. Vă invităm să intrați în atmosfera târgului de carte LibFest 2021 între 25 și 28 martie și să vă bucurați de întâlnirile online cu autorii noștri.



Primul eveniment din cadrul LibFest are loc joi, 25 martie, începând cu ora 18.00, când vom avea ocazia să urmărim un dialog inedit între jurnalista Amalia Enache și scriitorul Iv cel Naiv. Discuția are în prim-plan debutul în proză al lui Iv cel Naiv, apărut de curând la Editura Trei – Să nu ne facem de râs în fața furnicilor.


Începem cea de-a doua zi de LibFest, vineri, 26 martie, cu două evenimente dedicate în special părinților. De la ora 10.00 un dialog între psihologul Mirela Horumbă și Victor Popescu, pornind de la tema cărții De ce nu se joacă nimeni cu mine? Ajută-ți copilul să-și facă prieteni scrisă de Caroline Maguire și Teresa Barker și publicată în colecția Psihologie Practică pentru Părinți de la Editura Trei.


Iar de la ora 11.00 vom putea urmări cel de-al doilea eveniment dedicat părinților: un dialog în direct între Otilia Mantelers, autoare, psiholog și instructor de parenting și Gabriela Alexandrescu, președinte executiv al organizației Salvați Copiii România. Discuția moderată de Augusta Oniță va porni de la cartea ilustrată dedicată micuților de peste 3 ani – Kikimora își caută pisică, publicată în colecția PanDA de la Editura Pandora M.


Tot vineri, de la ora 12.30Camelia Cavadia,una dintre cele mai îndrăgite autoare române publicate de Editura Trei, va răspunde la întrebările lui Adrian Lesenciuc, care ne poartă cu măiestrie printre personajele și temele celor trei romane – Vina, Măștile fricii și Purgatoriul îngerilor.


Vom încheia evenimentele zilei de 26 martie la ora 17.30, când vă invităm să urmăriți interviul bloggerului cultural Jovi Ene, fondatorul filme-carti.ro, cu Bogdan Coșa, autorul romanului Cât de aproape sunt ploile reci, publicat anul trecut de Editura Trei.

Sâmbătă, 27 martie, începând cu ora 15.30, vă invităm să o urmăriți pe scriitoarea islandeză Yrsa Sigurdardóttir, autoarea seriei Freyja și Huldar în dialog cu Liviu Szoke, blogger cultural și traducătorul seriei. Seria Freyja și Huldar scrisă de Yrsa Sigurdardóttir este publicată de Editura Trei în colecția Fiction Connection Noir.

Tot sâmbătă, 27 martie, de la ora 16.30, veți putea vedea interviul lui Sever Gulea cu Raluca Feher, autoarea volumelor America dezgolită de la brâu în jos I și II, Splendidul loc al fericirii supreme și Să nu râzi :((. Dialogul dintre cei doi pornește la tema romanului Să nu râzi :((, publicat în 2019 la Editura Trei. Urmăriți până la final acest interviu pentru a afla detalii în premieră despre următorul roman al Ralucăi Feher – Te iubesc dar nu pe tine, care va ajunge în librării la finalul primăverii.

Duminică, 28 martie, de la ora 16.30, am programat o întâlnire extraordinară cu scriitoarea Slavenka Drakulić. Magda Grădinaru face un interviu de excepție cu autoarea romanului Dora și Minotaurul. Viața mea cu Picasso publicat de Editura Pandora M în colecția Anansi. Veți afla, pe lângă povestea românească a numelui ei, cum devine un om obișnuit un criminal de război și de ce nostalgia după comunism nu e un lucru simplu.

Duminică, 28 martie, la ora 17.30, veți putea urmări un interviu cu Debbi Michiko Florence, autoarea cărții Ține-te bine, Keiko Carter, realizat de Magdalena Mărculescu. Ține-te bine, Keiko Carter este o poveste emoționantă despre prima iubire, încercările prieteniei și curajul de a te pune pe primul loc publicată de Editura Trei în colecția Young Fiction Connection.


Încheiem seria evenimentelor Grupului Editorial Trei duminică, 28 martie, la ora 18.00, cu un moment special dedicat celei mai recente apariții semnate de Chris Simion – Dicționar de optimisme publicată în luna decembrie de Editura Trei. Vă invităm să-i urmăriți în direct pe Părintele Necula și pe Chris Simion într-un dialog spiritual și cultural absolut remarcabil.

Toate evenimentele vor fi transmise live pe pagina de Facebook Libris.ro și a evenimentului dedicat, precum și pe canalul de YouTube Libris.ro.

Și pentru că organizatorii LibFest și-au dorit să păstreze aerul unui târg de carte autentic, autorii Grupului Editorial Trei au semnat peste 1300 de volume cu autograf. Așadar, comandați pe libris.ro volumele semnate de Iv cel Naiv, Raluca Feher, Chris Simion, Ioana Maria Stăncescu, Camelia Cavadia, Andreea Iatagan, Camelia Popa, Ana Dragomir, Anca Nedelcu, Laurențiu Staicu, Andreea Chiru-Maga Otlia Mantelers, Robert Bălan, Irina Reisler, Vlad Cioplea și Gabriela Bumb și veți deveni norocoșii posesori ai unor cărți cu autograf.

Programul complet al LibFest, precum și evenimentele – lansări și dialoguri – sunt disponibile, alături de întreaga ofertă de carte, pe site-ul www.libris.ro și pe pagina de Facebook Libris.ro.