Ce-i face pe psihoterapeuți să-și aleagă această meserie? În ce fel putem înțelege mai bine mizele Cărții Roșii? Cum gestionăm un atac de panică și cum se aplică mindfulnessul într-o ședință terapeutică?
Răspunsuri la aceste întrebări, plus multe alte sugestii găsiți în cele nouă titluri proaspăt ieșite de sub tipar care vă așteaptă la târgul Gaudeamus (16 – 20 noiembrie în Pavilionul Central Romexpo).
- Depășirea de sine. Invidia și gelozia ca șanse pentru dezvoltarea personală, Verena Kast
Celebra psihoterapeută jungiană Verena Kast demonstrează în ce fel, atunci când devenim conștienți de invidia și gelozia ce ne bântuie, ne putem angaja în competiții constructive, descoperindu-ne noi puncte forte.
- Cooperarea între sexe. Despre femei, iubire și căsătorie. Antologie, Alfred Adler
Antologia ”atacă” o mulțime de probleme: de la ”protestul viril”, temă crucială pentru înțelegerea feminismului, până la viața de cuplu, educația sexuală inadecvată, și lupta pentru putere în cadrul parteneriatului.
- Tratat de psihologie jungiană, coord. Renos K. Papadopoulos
După publicarea a peste 20 de volume din operele lui C. G. Jung, Editura Trei vă propune o sinteză adusă la zi a principalelor teme ale psihologiei analitice: arhetipurile, umbra, anima/animus, procesul de individuaţie, imaginaţia activă, alchimia, religia etc.
- Filosofia inconștientului, Vasile Dem. Zamfirescu
Două sunt ideile structurante (și în răspăr cu filosofia tradițională) ale acestei inedite cărți ajunse la a patra ediție: „spiritul este impur“ și „există spirit inconștient“. O carte de filosofie cu multe deschideri pentru psihologi, un volum de psihanaliză care nu poate fi ocolit de filosofi.
- Ce este nebunia?, Darian Leader
Psihanalist și profesor la Universitatea Roehampton, autorul oferă simptomelor o nouă semnificaţie, capabilă să zguduie din temelii paradigma contemporană asupra bolii psihice.
- Mindfulness şi psihoterapie, coord. Christopher K. Germer, Ronald D. Siegel, Paul R. Fulton
Având o serioasă fundamentare științifică, tratatul oferă proceduri clare de implementare a tehnicilor de mindfulness în psihoterapie şi de transmitere a lor către clienţi care se confruntă cu depresia, anxietatea, durerea cronică, adicţiile şi nu numai.
După publicarea traducerii spectaculoasei și enigmaticei Cărți Roșii, vă oferim acum o călăuză de lectură cu clarificări absolut necesare despre contextul operei jungiene, despre momentului istoric şi cultural în care a fost scrisă Cartea Roșie.
- Cum să îți controlezi anxietatea. Ia ce e mai bun din griji, stres și temeri, Bret A. Moore
Un ghid foarte util pentru cei care se confruntă cu stresul crescut, cu îngrijoarea, frica sau panica. Autorul propune un larg evantai de tehnici pentru gestionarea anxietății: de la contestarea gândurile iraționale la ”minfulness”, de la modificarea rutinelor de somn și alimentație, la exercițiile fizice și de relaxare, de la reorganizarea mediului la expunerea treptată la evenimentele înfricoșătoare.
Pe parcursul a 22 de confesiuni reunite în acest volum de cunoscutul psihiatru francez Christophe André, medicii și psihologii își împărtășesc experiențe personale și profesionale ce i-au adus pe acest drum, o cale, printre altele, de regăsire de sine și de autodăruire.
Leave a Reply