Editura Trei și Cărturești la Muzeu (str.31 August 1989 St 121 A) vă invită joi, 24 octombrie, ora 18:00, la întâlnirea cu Ioana Maria Stăncescu și cele două titluri publicate la Editura TreiTot ce i-am promis tatălui meu și Tăcerea vine prima. Alături de autoare participă Nadejda Ivanov și Valentina Șcerbani.

Întâlnirea se va încheia cu o sesiune de autografe.

Tot ce i-am promis tatălui meu balansează cu grație feminină între amintirile încă vii ale tinereții și prezentul unei realități necruțătoare. Drama schizoidă a femeii mature eșuate în rol de mamă se transformă, cu prilejul unui punct de cotitură, într-o zbatere între dreptul la o viață proprie și păstrarea echilibrului în universul familial. Povestea de iubire, fie ea și una la distanță, imposibilă, dar cu atât mai ușor de dus, vine ca un colac de salvare, iar eroina o (re)trăiește ca pe o a doua șansă, cu disperarea specifică a celor care nu mai au timp — totul într-o atmosferă cu iz parizian.” – Mara Wagner, jurnalistă și scriitoare

Tăcerea vine prima vorbește despre trauma unei familii contemporane şi despre blocajele de comunicare dintre mai multe generații de femei. Când tăcerea se instalează într-o familie, toate comportamentele sunt creatoare de traume. Singura soluție pare să fie depășirea fricii și deschiderea rănilor.

Ioana Maria Stăncescu s-­a născut la București, în 1975, și a studiat limba și literatura franceză la Universitatea București. Lucrează ca realizator la Radio România Internațional. Debutează în 2020 cu Tot ce i-am promis tatălui meu, roman nominalizat la Premiile „Sofia Nădejde” pentru literatură scrisă de femei, categoria Debut Proză, și laureat la Festival du Premier Roman Chambéry, 2021.