Am început anul 2024 în forță cu un thriller excepțional care cucerește rând pe rând topurile de vânzări din Europa, America și Australia. Este vorba despre romanul Anna O, de Matthew Blake, tradus de Alunița Voiculescu. Un titlu de excepție, care își ține cititorii cu sufletul la gură și îi provoacă să răspundă la întrebările: Se va trezi vreodată Anna O? Şi, dacă da, va plăti pentru crimele pe care se presupune că le-a făcut sau va căpăta libertatea de a ucide din nou?

Și pentru că avem o comunitate puternică de fani ai genului thriller pe care ne place s-o ținem activă, vă prezentăm în câteva rânduri noutățile publicate în colecția Fiction Connection. Crime/Thriller/Mystery

Un thriller pe care categoric nu poți să-l lași din mână așa cum afirmă actrița Reese Witherspoon este debutul lui Ana Reyes – Casa dintre pini. Romanul lui Reyes încorporează elemente de realism magic și basme. Povestea a fost inspirată de experiența autoarei cu sevrajul Klonopin și de mesajele contradictorii pe care le-a primit de la diverși medici. Romanul se bazează, de asemenea, pe fundalul cultural al lui Reyes – la fel ca protagonista ei Maya, Reyes este parțial guatemaleză și a crescut în Pittsfield, Massachusetts. Casa dintre pini a fost o alegere Reese Witherspoon Book Club din ianuarie 2023 și bestseller al New York Times

Minciunile pe care le spun de Julie Clark este un thriller/ mistery care intră în profunzimea psihicului și motivațiilor a două femei, Meg și Kat, care caută neabătute dreptate pentru trecut și rescriu viitorul. Jessica Knoll, autoarea bestsellerului Cea mai norocoasă fată a fost impresionată de romanul lui Julie Clark considerându-l un puzzle captivant meticulos construit, cu o ultimă pagină pe care n-o pot descrie decât drept un triumf.

Clare Mackintosh, autoarea bestsellerelor Te las să pleciTe vădLasă-mă să mint și După sfârșit ne face cunoștință cu detectiva Ffion Morgan în cel mai recent thriller polițist publicat de Editura Trei – Ultima petrecere. Romanul începe cu o petrecere de Revelion organizată de Rhys Lloyd un antreprenor ale cărui căsuțe de vacanță din complexul The Shore au mare succes. Însă la miezul nopții, Rhys plutește fără viață pe apele înghețate ale lacului. În prima zi a anului, detectiva Ffion Morgan are un sat întreg de suspecți. Și cum mica comunitate este și casa ei, suspecții sunt vecinii, prietenii și familia — iar Ffion are și ea secrete de apărat.