Începând de azi, timp de cinci zile, în intervalul 10:00 – 20:00, publicul de toate vârstele este așteptat la Salonul Internațional de Carte Bookfest Chișinău, la Mediacor Universitatea de Stat din Moldova (str. Alexei Mateevici nr. 60). Intrarea publicului va fi liberă. Grupul Editorial Trei participă la această ediție Bookfest Chișinău cu peste 600 de volume, titluri bestseller și noutăți.
Ne bucurăm că anul acesta o avem invitată și pe autoarea noastră de cărți pentru copii, Andreea Iatagan. Acest lucru a fost posibil prin amabilitatea Centrului Național al Cărţii şi Institutului Cultural Român. Micii cititori din Republica Moldova se vor putea întâlni cu Andreea Iataganduminică, 3 septembrie, începând cu ora 10.00 în cadrul unui atelier de lectură. Iată câteva gânduri legate de plecarea la Chișinău transmise de autoarea noastră partenerilor de la Centrul Național al Cărții: Merg la Bookfest Chişinău cu bucuria unui copil care e nerăbdător să întâlnească alţi copii ca să citească împreună, să deseneze, să inventeze personaje, să râdă şi să se joace. Pentru că asta se va întâmpla la atelierul Despre secretul poveştilor, dedicat puştilor între 6 şi 10 ani.

Andreea Iatagan este jurnalist și redactor de carte. Când imaginația ei vrea să iasă la joacă, așterne pe hârtie povești pentru copii. În Ploaia curcubeu (Editura Pandora M, 2017), cartea ei de debut, copiii făceau cunoștință cu o libelulă zăpăcită și curajoasă. Aventurile micuței gâze au continuat în Spiriduşii luminii (2018) și Iepurele Înţelept şi secretul poveştilor (2019). În 2021, a apărut un personaj nou: Miko, vulpița friguroasă ale cărei aventuri s-au materializat într-o a doua poveste, în 2022: Miko și aventura din noaptea de Crăciun. Andreea susține ateliere de lectură în şcoli și grădinițe şi se simte cel mai bine printre copii şi printre cuvinte.

Bookfest Chişinău este organizat de Asociaţia Editorilor din România, Biblioteca Naţională a Republicii Moldova / National Library of Moldova, Universitatea de Stat din Moldova, Uniunea Editorilor din Republica Moldova și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova. Salonul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al preşedintei Republicii Moldova, Maia Sandu, şi al preşedintelui României, Klaus Iohannis. Ediţia 2023 a Salonului Internaţional de Carte Bookfest Chişinău beneficiază de susţinerea financiară a Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova, Institutul Cultural Român / Romanian Cultural Institute, a Ministerul Culturii al Republicii Moldova şi a Ministerului Culturii din România, parteneri strategici fiind USAID Moldova, Ambasadele Suediei și Marii Britanii și Goethe-Zentrum.