La ora 3:10, în dimineaţa zilei de 30 august 2019, Anna Ogilvy, fiica de 25 de ani a unui funcționar de rang înalt al guvernului din umbră şi editor‑fondator al revistei Elementary, a fost găsită dormind în cabana ei dintr‑un retreat rustic din Oxfordshire, alături de un cuţit de bucătărie cu lama de 20 de centimetri. În cabana alăturată se aflau cadavrele a doi dintre cei mai buni prieteni ai ei: Douglas Bute, 26 de ani, şi Indira Sharma, 25 ani.

Anna Ogilvy, o tânără scriitoare promițătoare, comite o crimă dublă în somn, după care rămâne adormită. Suferă de o tulburare psihosomatică rară, cunoscută drept „sindromul resemnării”, și singura ei speranță e Benedict Prince, un psiholog criminalist care ar putea rezolva cazul și ar putea-o trezi ca să fie judecată. Numai Anna știe adevărul, dar numai Benedict știe cum să-l afle. Și sunt amândoi puși în pericol de ceea ce află.

Lee Child a afirmat că acesta va fi cu siguranță unul dintre cele mai bune thrillere ale anuluiKirkus Reviews a descris povestea ca melodramatică în anvergură și tensiune, iar Publishers Weekly a spus că finalul o să-i șocheze probabil până și pe fanii versați de thrillere. În februarie veți putea citi cartea lui Matthew Blake și veți putea să vă formați propria părere atât cu privire la vinovăția sau nevinovăția Annei O, cât și cu privire la întreaga poveste. Cartea este disponibilă pentru precomandă aici.

Matthew Blake locuiește la Londra și, înainte să devină scriitor, a lucrat ca scenarist la BBC, ITV Studios și studiouri independente. A studiat engleza la Durham University și Merton College, Oxford, și a fost cercetător și autor de discursuri pentru Parlamentul britanic. Îl puteți urmări la matthew-blake.com.

#ANNAO