În medicina chinezească, arsurile solare sunt considerate o invazie a căldurii de vară.
Boala este asemănătoare cu o răceală comună, având în plus doar simptomele pruritului. Pe măsură ce căldura soarelui intră în corp, aceasta se blochează în meridianele de energie şi în piele. Această căldură captivă este adeseori combinată cu umezeală, ceea ce generează simptomele tipice.
Iată câteva tratamente bune de încercat acasă şi recomandări pentru îngrijirea arsurilor solare.
TRATAMENTE PENTRU ACASĂ
Beţi un amestec din 350 de mililitri de suc de ananas, respectiv de cireşe, pentru a contribui la reducerea inflamaţiei şi a căldurii. Beţi trei căni pe zi.
Aplicaţi un strat subţire de iaurt simplu pe locul arsurii pentru a răcori şi a calma iritaţia.
Gelul de aloe vera aplicat local este un remediu încercat şi cu adevărat util pentru arsurile epidermei.
Pentru a preveni arsurile solare, limitaţi perioadele de expunere la soare, în special pe cele cuprinse între ora 10 şi 15. Folosiţi cremă de plajă împotriva razelor ultraviolete de tip A (UVA) cu factor de protecţie solară între 30 şi 50. Purtaţi cămăşi cu mâneci lungi, pantaloni lungi şi pălării cu boruri largi.
TERAPIA CU PLANTE
Ceaiul verde şi crema de gălbenele pot diminua distrugerea celulelor de către arsurile solare. Pot fi administrate intern ca ceai sau local ca spălături.
Striviţi câteva tulpini de păpădie şi puneţi-le pe zona afectată, sub formă de cataplasmă. De asemenea, puteţi pune o cană de tulpini de păpădie într-un robot de bucătărie, amestecându-le cu o jumătate de cană de aloe vera şi o lingură de miere pentru a obţine o cataplasmă mai onctuoasă. Repetaţi tratamentul de patru-şase ori pe zi pentru efecte optime.
Printre remediile chinezeşti tradiţionale folosite pentru tratarea sindromului „căldurii” de vară se numără fasolea mung, frunzele de lotus, mălinul, fructele de Momordica charantua, soia fermentată, Eupatorium perfoliatum şi Elsholtzia ciliata.
Leave a Reply