Daniel Craig și David Fincher, doi bărbați care urăsc femeile

Actorul britanic Daniel Craig va deţine rolul principal în remake-ul în limba engleză al lungmetrajului “The Girl With the Dragon Tattoo” şi în alte două posibile continuări ale acestui proiect cinematografic inspirat din trilogia “Millennium” scrisă de suedezul Stieg Larsson, informează Mediafax, confirmând zvonul despre care scrisesem deja acum două luni.

Filmul va fi regizat de David Fincher, pe baza unui scenariu scris de Steve Zaillian. Proiectul este produs de Sony Pictures.

Deoarece producţia următorului film din seria “James Bond” a fost oprită pe termen nedefinit, iar situaţia patrimonială şi financiară a studiourilor producătoare MGM este departe de a fi clarificată, actorul britanic Daniel Craig a decis că are nevoie să muncească, iar trilogia scrisă de autorul suedez Stieg Larsson i-ar putea oferi din nou un rol într-o franciză de succes.

Music Box Films distribuie în Statele Unite ale Americii filmele originale, turnate în limba suedeză. Filmul “The Girl With the Dragon Tattoo” (cartea ce stă la baza sa a fost tradusă cu titlul Bărbați care urăsc femeile) a obţinut până în prezent încasări de 9,6 milioane de dolari în Statele Unite şi de 92 de milioane de dolari pe plan internaţional.

Cel de-al doilea film din serie, “The Girl Who Played With Fire” (bazat pe volumul secund din trilogia Millenium, Fata care s-a jucat cu focul) a avut încasări de 2,9 milioane de dolari în SUA şi de 51 de milioane de dolari pe plan internaţional. Filmul a fost lansat la începutul acestei luni.

Al treilea film din serie, “The Girl Who Kicked the Hornet’s Nest” (volumul 3: Castelul din nori s-a sfărâmat, va fi lansat către sfârşitul acestui an. Seria “Millennium”, a lui Stieg Larsson, o trilogie despre corupţie, jurnalism şi lumea financiară, este una dintre cele mai de succes apariţii editoriale din Suedia, fiind vândută în peste două milioane de exemplare în această ţară şi în peste 25 de milioane de copii pe plan mondial.

Cărţile trilogiei fac referiri la personaje politice şi economice controversate. Abordând teme precum globalizarea, şantaje economice, corupţie, mişcări fasciste, servicii secrete, trafic de carne vie, prostituţie, spionaj şi psihiatrie, cele trei volume realizează un adevărat portret al societăţii contemporane. Toate cele trei cărţi au fost ecranizate în Peninsula Scandinavă de regizorii Niels Arden Oplev şi Daniel Alfredson. (Sursă: Mediafax)

Previous

Două cărți de vacanță. Recomandare de Ștefan Agopian

Next

Oglindirea: fă-l pe celălalt să ”știe” ceea ce simte

2 Comments

 1. Ella

  Buna seara!Vreau sa va felicit pt. blogul atat de interesant pe care il promovati si mai ales pt. cartile publicate la ed. Trei…cat despre oferta dvs. de carte din aceasta vara,nu am decat cuvinte de lauda pe care le-am si facut publice pt. blogul personal la http://topsecret-vioricaghe.blogspot.com/2010_07_18_archive.html
  Cat despre remake-ul in lb. engleza…nu cred ca se va ridica la standardul suedezilor chiar si cu Daniel Craig in rolul principa.

  • Victor

   Multumesc mai intai pt. aprecieri si pt. vorbele de pe blogul dvs.
   Cat priveste varianta hollywoodiana a Millenium-ului, desi va fi cu siguranta o poveste mai diluata (mai comerciala), eu totusi imi mai pun inca sperante in David Fincher. Mai astaptam un an si vedem ce iese 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén