Vă invităm mâine14 mai, începând cu ora 18.30 la un eveniment special desfășurat în spațiul elegant și primitor al localului Le Bistrot Français (Strada Nicolae Golescu 18) pentru lansarea cărții Secretul longevității și vitalității. Medicina stilului de viață scrisă de Dr. Alina Epure. Lansarea se va desfășura sub forma unui dialog între editorul, psihoterapeutul și psihanalistul jungian, Silviu Dragomir și autoarea cărții Secretul longevității și vitalitățiiDr. Alina Epure.

Secretul longevității și vitalității. Medicina stilului de viață, de Dr. Alina Epure este o carte instrument pentru omul modern aflat în căutarea unei vieți îndelungate și de calitate.
• Cu o experiență de peste 15 ani în domeniu, Dr. Alina Epure explică de ce nu există soluții minune universal valabile și cât de importantă este nutriția personalizată în drumul către o viață echilibrată
 Longevitatea și vitalitatea încep încă din copilărie și din farfurie
• Stilul de viață are patru piloni importanți:  alimentația, somnulmișcareacalitatea relațiilor

Ești ceea ce mănânci este poate una dintre cele mai cunoscute expresii, folosită pe întreg mapamondul în discuțiile despre sănătate, nutriție, stil de viață. De-a lungul secolelor, omenirea a cunoscut numeroase trenduri în materie de sănătate, de la Hipocrate care își îndruma pacienții supraponderali să urmeze un program strict de exerciții fizice și vomă, până la moda dietei cu oțet din anii 1800 sau dietele moderne precum cea raw-vegană sau keto. Astăzi, mai mult ca oricând poate, se vorbește despre nutriție peste tot în mediile offline și – mai ales – online, cu impact major asupra sănătății umane. În acest context, este cu atât mai necesară o înțelegere profundă a mecanismelor de funcționare individuale, a ceea ce numim nutriție personalizată, ca drum către o viață lungă și de calitate. 

Eu consider că devii ceea ce mănânci, este de părere autoarea, doctor în medicină, nutriționist și health coach, care are o experiență de peste 15 ani de activitate profesională și colaborări naționale și internaționale cu Harvard Medicine School, Stanford University, Amen University, Colin Campbell Center for Nutrition Studies, Palazzo Fiuggi, Viva Mayr, Naturalia și Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila“ din București. Iar drumul către propria stare de bine, către cea mai bună formă a fiecăruia pornește din copilărie și din farfurie. Ne dorim să fim sănătoși, să trăim în bucurie, să ne adaptăm noilor tendințe de longevitate, vitalitate, dar suntem preocupați și de ceea ce rămâne în urma noastră. Consider că medicina stilului de viață este cea mai frumoasă și valoroasă investiție pe care o putem avea pe lista de priorități atât pentru noi, cât și pentru membrii familiei noastre. Astfel, această carte se adresează fiecăruia dintre noi, copil, adolescent, adult, fiind fundația în creșterea și educarea generațiilor sănătoase pe care ni le dorim, indiferent de vârsta la care ne raportăm, spune Dr. Alina Epure.

Structurată astfel încât să ofere o imagine detaliată asupra unor concepte precum nutriție personalizată, biochimia nutriției, sănătatea creierului, educația nutrițională care începe încă din copilărie, dar și cum putem beneficia de pe urma tehnologiilor moderne care ne ajută să înțelegem genetica și epigenetica, Secretul longevității și vitalității. Medicina stilului de viață devine un instrument necesar pentru oricine caută echilibrul și armonia în propriul corp și în propria viață. Educația în nutriție dezvoltată de Dr. Alina Epure pune bazele fundației longevității, în primul rând prin impactul alimentației asupra stării de sănătate mintală, fizică și emoțională. Sănătatea și stilul de viață au devenit formule de curtoazie, se vorbește adesea despre sănătate ca o normalitate, ca o dorință, dar fără o strategie și fără instrumente de lucru concrete, dar avem nevoie să înțelegem cum aplicăm aceste concepte în realitatea noastră, a fiecăruia dintre noi. Cititorii vor înțelege că stilul de viață nu are modă, ci aplicabilitate la nivel individual, iar sănătatea este o alegere, o responsabilitate individuală, un rezultat al comportamentelor de zi cu zi, mai spune Dr. Alina Epure.

Cartea Secretul longevității și vitalității. Medicina stilului de viață este disponibilă pe site-ul Editurii Treiaici.

Referințe:
Prof. univ. dr. Constantin Dumitru Dulcan: „O lucrare extraordinară, scrisă din perspectiva unei specialiste cu o pregătire temeinică în domeniul biochimiei și al nutriției, cartea de față mi se pare de o importanță covârșitoare datorită abordării psihologice a problemei longevității — bazată pe o solidă documentare științifică —, întrucât ceea ce definește ființa umană este în primul rând sfera psihologică, darul gândirii, al autoreflectării.”
Prof. univ. dr. Pavel Chirilă: „Dr. Alina Epure îmbină cu har și dar nutriția și biochimia, aducând o perspectivă nouă, interdisciplinară în medicina omului modern. Prezenta carte este începutul programului educațional pe care și l-a asumat și pe care îl susțin încă din primii săi ani de carieră.”
Prof. univ. dr. Dan Mircea Cheța: „Dr. Alina Epure este un specialist de mare onestitate, care definește medicina stilului de viață, o nouă perspectivă asupra sănătății umane, îmbinând biochimia nutriției cu pasiunea, dedicarea, dorința continuă de cunoaștere și aprofundare. Însoțind-o pe tot parcursul carierei sale, fiindu-i coordonator pe parcursul studiilor universitare de doctorat, consider că este în permanență o sursă de inspirație, motivație, perseverență, cunoaștere și un reper al medicinei de precizie, baza longevității și vitalității.”