Vă invităm joi, 18 aprilie, începând cu ora 18.00, în librăria La Două Bufnițe (Piața Unirii nr. 11, Timișoara), la evenimentul de lansare a cărții „Cum să faci pace cu imperfecțiunea” de Dr. Elliot D. Cohen.

Vor vorbi: Florin Lobonț și Ionuț Mladin

◉●•◦◉●•◦◉●•◦

Plecând de la câteva mari tradiții filosofice, Elliot Cohen susține, argumentat, că emoțiile și acțiunile iraționale ale oamenilor sunt cel mai adesea determinate de raționamente cu concluzii trase din premise false sau nerealiste. Exigența perfecționismului, care este doar una dintre cele 11 erori cardinale de judecată identificate de Cohen ca surse ale nefericirii oamenilor, este la rândul ei împărțită în 10 subtipuri, a căror detectare și ameliorare cu ajutorul filosofiei sunt magistral prezentate și sistematizate, sub forma unor inventare concise de lucru, în cartea de față.
Florin Lobonț

Ești perfectionist? Porți acest titlu ca pe o medalie de onoare, chiar dacă îți distruge viața? Nu e nimic în rău în ținti excelența în privințele care contează pentru tine. Însă dacă pretinzi perfecțiune de la tine, de la ceilalți sau de la lucrurile din viața ta, îți pregătești un viitor plin de dezamăgiri. Mai mult, stresul cauzat de perfecționism îți poate îngreuna atingerea scopurilor pe termen lung. Așadar cum îți poți depăși exigența autoperturbatoare a perfecțiunii?

În Cum să faci pace cu imperfecțiunea vei găsi instrumentele de care ai nevoie pentru a cultiva autoacceptarea necondiționată și a găsi fericirea într-o lume imperfectă. Cu ajutorul acestui ghid plin de compasiune, îți vei identifica propriul tip de perfectionism și vei descoperi zeci de ponturi și sfaturi destinate combaterii gândirii de tip totul-sau-nimic care te împiedică să trăiești cea mai bună viață posibilă. Dacă perfecționismul tău te face perfect nefericit, iar tu ești pregătit pentru schimbare, această carte te poate ajuta să faci pași importanți către o viață mai calmă și mai echilibrată.

Dr. Elliot D. Cohen a fost profesor și director al departamentului de științe umaniste de la Indian River State College și profesor adjunct de etică clinică la Florida State University College of Medicine. În prezent, continuă să ocupe funcția de director executiv al Logic-Based Therapy & Consultation Institute. Fost discipol și colaborator apropiat al lui Albert Ellis, este autorul a numeroase cărți și articole, unul din principalii fondatori ai consilierii filosofice în Statele Unite și inventatorul terapiei bazate pe logică.