Dependenții de adrenalină se vor bucura să afle că luna aprilie aduce două noutăți în colecția Fiction Connection Crime a Editurii Trei

Cei care îl îndrăgesc pe celebrul scriitor norvegian Jo Nesbø au motive de bucurie: Cuțitulcea de-a douăsprezecea carte din seria Harry Hole, a ajuns în librării.

Detectivul a primit o nouă șansă în poliția din Oslo, la un birou pentru anchete vechi nerezolvate, când el ar vrea să se ocupe de cazuri despre care bănuiește că au legătură cu Svein Finne, un violator și ucigaș în serie, la condamnarea căruia a contribuit demult. Acum Finne e liber, după două decenii de închisoare, și — crede Harry — pregătit să continue de unde rămăsese. Situația se înrăutățește și mai mult când detectivul se trezește, după o noapte grea, cu sângele altcuiva pe mâini. Acesta e doar începutul unui adevărat coșmar, mai cumplit decât tot ce și-a putut imagina vreodată. Jurnaliștii Los Angeles Times au remarcat că volumul seamănă, prin greutate și amploare, cu Pasărea cu piept roșu.

”Oare creează cineva personaje negative mai înfiorătoare decât Jo Nesbø?”, se întreabă cei de la The New York Times Book Review. Lăsăm cititorii să răspundă. ;)


Jo Nesbø (n. 1960) este unul dintre cei mai apreciați autori de romane polițiste din lume. Cărțile lui au fost traduse în 50 de limbi, s-au vândut în peste 55 de milioane de exemplare și au fost recompensate cu numeroase premii. După al șaptelea roman al seriei Harry HoleOmul de zăpadă, a fost realizat filmul omonim, iar Vânătorii de capete a stat la baza filmului cu același nume, lansat în 2011 și nominalizat, printre altele, la Premiul BAFTA pentru cel mai bun film străin. La Editura Trei au apărut romanele FiulVânătorii de capeteRegatul, duologia Sânge pe zăpadă și Soare în miez de noapte, primele unsprezece volume din seria Harry HoleLiliaculCărăbușiiPasărea cu piept roșuNemesisSteaua diavoluluiMântuitorulOmul de zăpadă, LeopardulFantomaPoliția și Setea — precum și volumele de povestiri Specialistul în gelozie și Insula Șobolanilor.

Cei care au fost cuceriți de primul volum al seriei Rekke & VargasObscuritas, în care Hans și Micaela se implică într-o anchetă plină de răsturnări de situație, vor regăsi în Memoria un caz atipic și complex, dar vor descoperi și câteva secrete din viețile celor doi investigatori.

Claire Lidman e înmormântată de 14 ani, dar soțul ei, Samuel, vrea să demonstreze că ea trăiește. Hans Rekke și Micaela Vargas acceptă fără tragere de inimă cazul, mai mult ca să aibă ocazia de a lucra din nou împreună. Însă lucrurile nu se întâmplă deloc așa cum își imaginau ei. Rekke se trezește cu dușmanul din copilărie pe urmele sale, iar lumea Micaelei se prăbușește când își dă seama cu cine s-a înhăitat fratele ei.

„David Lagercrantz atinge o notă unică în extinderea genului thriller”, notează cei de la Netherlands Dagblad, în timp ce cotidianul Le Parisien îl consideră „noul rege al genului polar suedez”.


David Lagercrantz (n.1962) este un apreciat autor suedez și jurnalist de investigații. A debutat cu Agonia lui Turing (2009, tradusă la Pandora M în 2016). În 2011 a publicat biografia celebrului jucător de fotbal Zlatan Ibrahimovic, Eu sunt Zlatan. În 2013, Lagercrantz a acceptat să scrie încă trei volume în continuarea trilogiei Millennium a lui Stieg Larsson. Prizonieră în pânza de păianjen a apărut simultan în 26 de țări, iar Dinte pentru dinte și Fata care trebuia să moară s-au bucurat de un enorm succes internațional. La Editura Trei a apărut și Obscuritas, primul volum al seriei Rekke & Vargas.