Dacă e sâmbătă, e bucătăreală!
Acum o săptămână v-am propus un meniu mai pretențios (raci cu vin). De data asta, vin cu ceva mai la îndemână, dar nu mai puțin delicios: mușchi înfășat cu slănină și un vin roșu pe gustul Kaiserului…
MUŞCHI SPANIOL
Pui într‑o cratiţă o bucată de muşchi împănat şi înfăşat cu slănină. Umpli cu zeamă de carne şi vin alb pe jumătate. Adaugi foaie de dafin, sare, piper, nucşoară rasă şi scorţişoară pisată. Să fiarbă domol un ceas şi jumătate.
După acest timp, mai adaugi stafide şi să mai fiarbă cam 30 de minute.
Pui friptura pe farfurie caldă şi torni sosul peste el.
(rețetă din Constantin Bacalbașa, Dictatura gastronomică. 1501 de feluri de mâncări din 1935)
Wine Princess — Cadarcă 2005
Producător: Wine Princess
Podgorie: Miniș / Alcool: 13% / Tip vin: Sec
Descriere: Vin foarte plăcut, echilibrat, cu intensitate coloristică bună, bătând în rubiniu. Gust echilibrat, corpolent, fără caracter specific de soi, dar cu o astringență plăcută.
Poveste: Vinul preferat al curții imperiale de la Viena e un soi cu origine destul de controversată, unii susținând că ar proveni din Albania, iar alții din Ungaria. Se cultivă de foarte mult timp la Miniș, unde se obțin cele mai bune vinuri din acest soi din întreaga Europă.
Gastronomie: Se servește împreună cu preparatele de curcan, dar și cu grătarele copioase de porc sau vită.
Temperatură de servire: 17 grade Celsius.
(descriere din Ghidul vinurilor 2010, întocmit de Cătălin Păduraru și Dan-Silviu Boerescu)
Leave a Reply