În ultimii ani, piața de carte autohtonă a înregistrat un interes în creștere față de cărțile de nonficțiune, fie că vorbim despre popularizarea științei, filosofie, lifestyle sau genul memoir. Editura Trei v-a pregătit pentru Salonul Internațional de Carte Bookfest 2024 titluri incitante despre puterea declinată la feminin, despre schimbările climatice sau despre povestea de viață a trei surori care au ținut piept unei mame încarcerate pentru crimă.

Un titlu-vedetă la Bookfest va fi Discursul filosofic, de Michel Foucault. Scris în 1966, textul este „cea mai mare surpriză postumă pe care ne-o putea oferi Michel Foucault”, după cum afirmă Ciprian Mihali, cunoscutul profesor clujean de filosofie, care, de altfel, a tradus cartea de față. Discursul filosofic este un volum insolit nu doar pentru filosofi, dar și pentru cei interesați de analiza discursului. Un alt titlu menit să ne pună pe gânduri este Ce datorăm viitorului. O viziune pentru un milion de ani, în care filosoful scoțian William MacAskill ne amintește de responsabilitatea morală pe care o avem față de generațiile viitoare.

De schimbări e nevoie nu doar de dragul urmașilor, ci și pentru a aduce echitate în prezent, de pildă, pentru femeile care acced foarte greu la poziții de top în mediul organizațional. Ce-i de făcut? Aflați din Codul puterii. Mai multă bucurie, mai puțin ego / Impact maxim pentru femei (și pentru toată lumea), carte apărută la Editura Lifestyle Publishing și scrisă de jurnalistele americane Katty Klay și Claire Shipman, pe care le știți deja din dintr-un bestseller precedent – Codul încrederii. Știința și arta siguranței de sine. Tot despre putere și femei e vorba și în cutremurătoarea istorie de viață Dacă spui cuiva… O poveste adevărată despre crimă, secrete de familie și unitatea de nezdruncinat a unor copiiGregg Olsen relatează terifianta (și reala) poveste a trei fete prinse în mrejele unui ucigaș calculat, lipsit de scrupule –  mama lor.

Cititorii interesați de opiniile lucide și bine informate referitoare la schimbările climatice au acum la îndemână volumul din colecția ContributorsClima în schimbare. De la frică la realitate, scris de Constantin Crânganu, geofizician și profesor la City University din New York. Despre alt gen de schimbări în istorie scrie Martin Puchner (profesor de literatură comparată la Harvard) în fascinantul său periplu, intitulat Cultura. Surprinzătoarele conexiuni și influențe dintre civilizații.
Nu în ultimul rând, Editura Trei vă propune o carte inedită despre nutriție și viață sănătoasă: Secretul longevității și vitalității. Medicina stilului de viață, de Dr. Alina Epure. Autoarea este doctor în medicină și terapeut nutriționist și fondatoarea conceptului Nutribalance, axat pe nutriția medicală personalizată.


Sâmbătă, 1 iunie, ora 11.00, pe scena Arena de la Romexpo, o veți putea întâlni în cadrul salonului Bookfest, pe autoarea volumului Secretul longevității și vitalității. Medicina stilului de viață. Discuția cu dr. Alina Epure va fi moderată de Magdalena Mărculescu, editor Trei.