”Psihologia superstiției”: Doi bloggeri-terapeuți vorbesc despre carte

Abia lansată pe piață, Psihologia superstiției, cea mai proaspătă carte din colecția ”Psihologia pentru toți”, a avut deja parte de ecouri pozitive din partea a doi practicieni ai psihoterapiei. Autorul cărții, profesor de psihologie la universitatea din Connecticut, este Stuart Vyse, fan declarat al muzicii lui Regina Spektor și Sufjan Stevens.

Și acum, despre carte:

Adrian Nuță mărturisește pe blogul său că, de la o vreme, se întâlnește frecvent cu pisica neagră. Nu știm de unde i se trage; poate o fi supărat cine știe ce spirite de-ale locului :). Una peste alta, el vă recomandă:

Citește cartea lui Stuart Vyse și te vei lumina încă puțin înțelegând altfel o serie de atitudini și comportamente neobișnuite, sau chiar bizare, ale celor din jur. E posibil chiar să dai jos clopoțeii Feng Shui, așa cum am facut și eu cu câțiva ani în urmă. Nu se va întampla nimic și o vreme îți vor lipsi clinchetele simpatice. Apoi vei uita totul, așa cum l-ai uitat și pe monstrul care se ascundea sub pat, dar nu era niciodată acolo când mama sau tata verificau oarecum neîncrezători.

    

 

   

Mai departe, Dorin Victor Vasile ne anunță din capul locului în clipul postat pe Psihoterapie.net că n-are probleme cu pisica neagră, etajul 13, coșari și alte credințe ciudate. Dar nu se miră că acestea există, de vreme ce inconștientul ține cu tot dinadinsul să pună ordine în lucruri (citez două fraze din clipul de mai jos):

Mintea noastră inconștientă este o mașină de căutat regularități și unele dintre acestea pot lua foarte ușor forma unei superstiții. Dacă se întâmplă să ne scrântim piciorul de 10 ori în preajma unei pisici negre, s-ar putea ca mintea noastră inconștientă să ajungă la concluzia că pisica neagră este aducătoare de ghinion.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=NxpXg8RycxE#!]

  

Previous

Cum a intrat Putin în KGB: „Nu primim voluntari. Intri la universitate şi te vom căuta noi.”

Next

Recomandări psihanalitice pentru mame: al 7-lea volum cu Gazeta Sporturilor

1 Comment

  1. elena

    Am crezut ca ai citit cartea si ai unele opinii!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén