Cinci intrigi detectivistice nou-nouțe vă așteaptă la standul Editurii Trei de la Gaudeamus 2015. Cinci thrillere în forță, cu o continuare seriei Millennium, cu monarhi dubioși, cu istorii tenebroase din cețoasa Islandă sau din negura Internetului și cu un dram de contraspionaj chinezesc.

slide-policier Gaudeamus 2015

Millennium 4. Prizonieră în pânza de păianjen, de David Lagercrantz. Hackerița cu un dragon tatuat Lisbeth Salander şi încăpățânatul jurnalist Mikael Blomkvist se întorc! Continuarea seriei Millennium a regretatului Stieg Larsson vă aruncă din nou în lumea rețelelor mafiote, a infractorilor cibernetici și a secretelor guvernamentale.

Sfânta Alianță, de A.J. Kazinski. Ceva e putred în… Danemarca. O crimă petrecută în familia regală daneză o conduce pe jurnalista Eva Katz în universul conspirativ al monarhiilor europene, unite într-o Sfântă Alianță care a pus gând rău Europei democrate. (Cuplul danez care scrie sub pseudonimul Kazinski a mai fost tradus la Trei cu romanele Ultimul om bun și Somnul și moartea)

Renegații, de Yrsa Sigurdardottir. Inspirată de tradiția nordică a poveștilor ce-ți dau fiori, islandeza revine cu o nouă intrigă ce vă va ține în tensiune maximă. O poveste de groază cu un centru de delicvenți unde doi copii și, mai apoi, un investigator de abuzuri mor în condiții misterioase. O știți deja pe Yrsa din thrillerele precedente: Cenușă și pulbere, Suflete damnate și Îmi amintesc de tine.

Second Life, de S.J. Watson. Excelentul scriitor britanic a debutat în forță cu thrillerul Înainte să adorm – ecranizat cu Nicole Kidman și Colin Firth. În noua carte, o mamă și soție devotată începe să ducă o viață dublă din momenul în care se conectează pe Internet un străin dubios. Unde va duce oare această atracție digitală fatală?

Criptograful, de Mai Jia. Celebrul autor de thrillere a lucrat 17 ani în serviciul de informații secrete chinez, cunoscând o serie de criptologi și spioni. A avut deci surse de primă mână când a început să-și depene misterioasa povestea a unui geniu al matematicii (vulnerabilizat de autism) care este recurtat de ultrasecreta Unitate 701 pentru a sparge coduri și a face contraspionaj.