Gazeta Sporturilor îți oferă azi volumul ”Întâlnirea cu visele”. Află cum poți să-ți întocmești propriul jurnal de vise, pentru a te cunoaște mai bine.

Vremea cărților de vise ale bunicii a trecut, așa că psiholoaga britanică Ruth Berry îți oferă câteva instrumente psihologice pentru a-ți aminti mai bine ce-ai visat, pentru a ține un jurnal de vise și pentru a ”asculta” cu folos mesajele onirice venite din inconștientul tău. Totul în volumul ”Întâlnirea cu visele. Cum să-ți înțelegi visele și să le folosești pentru dezvoltarea personală”, o nouă carte din seria publicată împreună cu Editura Trei.

Poetă, autoare de povești pentru copii, dar și a două volume introductive în opera lui Jung și Freud, britanica Ruth Berry te învață cum să deosebești un vis anodin de un vis simbolic. Te învață cum să-ți alcătuiești un jurnal dar și un dicționar propriu de vise și cum să folosești tehnica ”asocierilor libere” pentru a descifra mesajul pe care inconștientul ți-l transmite prin aceste vise.

Iată și două exemple.

SĂ VISEZI CĂ EȘTI PRIVIT:

”Acest vis poate să îmbrace multe forme. Să zicem că stai liniștit pe toaletă, după care, brusc, îți dai seama că o mulțime de oameni se holbează la tine. Sau te trezești că ești gol-pușcă în mijlocul unui magazin plin de lume. Visele de acest fel presupun de obicei sentimente penibile, de rușine și jenă. De obicei, ele indică faptul că te simți vulnerabil și expus într-un fel sau altul, sau, eventual, supus la atacuri din partea celorlalți. S-ar putea chiar să ai un secret care te face să te simți vinovat în legătură cu ceva”.

ZBORUL:

”Aceasta este o altă temă onirică foarte comună. Posibil să te visezi zburând la mare înălțime, ca o pasăre, mult deasupra pământului, de unde poți vedea până departe, sau este posibil să constați că abia dacă te poți desprinde de la pământ. Visele în care zbori sunt adesea legate de ambițiile tale în viață, deci, dacă te ridici mult în înaltul cerului, înseamnă că te descurci foarte bine. Dacă, pe de altă parte, ți se pare greu să te ridici în aer și întâlnești în cale o mulțime de obstacole, atunci poate că a venit momentul să reevaluezi direcția pe care ai ales-o.”