Nominalizat pentru Theakston’s Old Peculier Crime Novel of the Year 2016

Nominalizat pentru premiul Desmond Elliott 2016

FC – Avertisment_REED_22mm -- 978‑606‑719‑285‑8-1„Avertisment”, romanul de debut al autoarei britanice Renée Knight, a fost publicat în peste 25 de țări, fiind apreciat de cititorii pasionați de literatura crime. Comparat cu bestsellerurile „Fata dispărută” de Gillian Flynn și „Fata din tren” de Paula Hawkins, „Avertisment” reușește să creeze suspans prin trăirile personajelor și prin întrebări care rămân fără răspuns până spre finalul cărții.

Personajul cheie al romanului este o carte misterioasă care apare într-o seară pe noptiera lui Catherine Ravenscroft, o faimoasă realizatoare de documentare, care are o familie și o viață aparent fericite. Pe măsură ce citește, Catherine realizează îngrozită că personajul principal al cărții este chiar ea, iar povestea este un secret pe care izbutise să îl țină ascuns timp de 20 de ani. Autorul misteriosului roman este Stephen Brigstocke, un profesor pensionat, aflat încă în doliu după moartea soției și fiului său, în urmă cu mulți ani. Alternând între dorința de răzbunare a lui Stephen, trăirile lui Catherine și vocea cărții care declanșează acțiunea, povestea creează întrebări și îndoieli care arată că nimic nu este ceea ce pare.

„Avertisment” este o poveste despre răzbunare, paranoia și minciuni, autoarea Renée Knight construind personajele prin acțiunile și deciziile pe care le iau, oferind o perspectivă diferită asupra acestora. Este un thriller care te înfioară printr-o mulțime de răsturnări de situație.

Renee Knight - AuthorRenée Knight a regizat documentare artistice și a scris scenarii pentru BBC , Channel Four și Capital Film. În aprilie 2013 a urmat cursul Writing a Novel al Academiei Faber, absolvit și de S. J. Watson. În prezent locuiește la Londra împreună cu soțul ei și cei doi copii.

Avertisment dozează suspansul psihologic uimitor de bine, exact așa arată thrillerul perfect.” – Lee Child

„Halucinant și tulburător, romanul lui Renée Knight te prinde în mrejele sale de la prima pagină.” – Kirkus Reviews

„Împreună cu Fata dispărută și Fata din tren, Avertisment se numără printre cele mai bune romane noir.” – New York Daily News

„Cu doza perfectă de tensiune și intrigă abil construită, Avertisment e în topul celor mai bune thrillere psihologice.” – Library Journal