Pornind de la o credință simplă preluată de la mama sa, aceea că „totul se rezolvă”, Marie Forleo își îndrumă cititorii, cu pași siguri și bine structurați, pe drumul obținerii unei atitudini pozitive în fața obstacolelor. Un manifest al curajului, cartea Totul se rezolvă!, apărută la Editura Lifesyle Publishing, parte a Grupului Editorial Trei, este asemenea unui curs practic menit să ducă la obținerea potențialului creativ al fiecăruia, la desprinderea de experiențele nocive și la conturarea unei filosofii proprii aflate în armonie cu obiectivele pe care fiecare vrea să le atingă. Indiferent de lucrurile cu care se confruntă o persoană, aceasta are tot ce-i trebuie pentru a găsi o soluție și pentru a deveni omul care este menit să fie, crede autoarea. Iar unul dintre obstacolele cu care mulți oameni se confruntă în acest demers de creștere personală este frica.

„Prima și cea mai mare greșeală a noastră”, spune Marie Forleo, „este că am transformat frica într-un dușman. Un monstru mare, puternic și rău, care stă între noi și visurile noastre.” Așadar, frica nu trebuie anihilată, ci ascultată, conștientizată și apreciată ca un dar.

Iată câțiva pași simpli pe care îi poate face oricine pentru a transforma frica într-un aliat:

  • „Nu frica este dușmanul, ci dorința de a nu o mai simți. Antidotul fricii este acțiunea”, spune Marie Forleo. Frica ne va însoți pe tot parcursul vieții, este parte din instinctele noastre de supraviețuire. Însă ea poate deveni sănătoasă dacă ne inspiră să acționăm: să dăm acel telefon, chiar dacă nu ne face plăcere, să ne spunem opinia, chiar dacă ne tremură glasul, să purtăm acea discuție dificilă, chiar dacă nu avem chef.
  • Frica trebuie verbalizată. Sau cel puțin, notată pe hârtie, recomandă Marie Forleo. „Unul dintre motivele pentru care fricile noastre devin atât de debilitante este pentru că sunt vagi. Notează ce s-ar putea întâmpla în cel mai rău și mai rău și mai rău caz dacă ai da curs acelei idei grozave, dar care-ți trezește frica. După aceea scrie exact pașii pe care i-ai putea face să te repui pe picioare.” Cum funcționează acest exercițiu? Ajută la conștientizarea faptului că cel mai rău caz posibil este foarte puțin probabil să se întâmple și este și mai puțin probabil dacă există o strategie de prevenire realizată în prealabil.
  • Frică versus intuiție. Marie Forleo ne îndeamnă să facem diferența între frică și intuiție printr-un exercițiu simplu: „Așează-te confortabil pe un scaun sau stai în picioare. Închide ochii. Respiră adânc de câteva ori și lasă-ți mintea să se liniștească. Apoi pune-ți următoarea întrebare și fii atent la reacția imediată: Dacă spun da, simt că mă extind sau că mă contract?” Cu alte cuvinte, trebuie să observăm ce simțim atunci când ne imaginăm că dăm curs acelei acțiuni: o deschidere, bucurie, imbold de a merge mai departe sau, dimpotrivă, o senzație de apăsare și groază, un gol în stomac? Corpul are o înțelepciune înnăscută, care e mult peste rațiune și logică.
  • Nu există eșec. Orice s-ar întâmpla, vorbim de câștig și învățare, niciodată de pierdere. Oamenii nu pot fi caracterizați de eșec și, fie că este vorba de o relație care nu a continuat cum ne așteptam, de o acțiune dureroasă sau o vorbă nepotrivită, de un divorț sau de pierderea unui job, fiecare dintre acestea sunt doar experiențe care ne ajută să mergem mai departe. Nu ne putem feri toată viața de decizii proaste, dar putem învăța că rateurile sunt întâmplări, nu caracteristici ale oamenilor. Eșecul este sortit evoluției personale și nu definește un om, este un hop pe drumul spre evoluție, un obstacol necesar.  

Considerată de Oprah „liderul noii generații”, Marie Forleo este antreprenoare, autoare de cărți, filantroapă. Ajutată de un laptop, de pasiune și de un vis, a reușit să creeze un imperiu digital care influențează milioane de vieți. Prin intermediul show-ului ei on-line, Marie TV, cu peste 52 de milioane de vizualizări, și al podcastului Marie Forleo, cu aproape 12 milioane de descărcări, Marie îi ajută pe oameni să aibă visuri mărețe și să le susțină prin acțiuni zilnice. Cartea „Totul se rezolvă!” a pornit de la un îndemn pe care Marie Forleo l-a preluat de la mama sa: „Nimic în viață nu-i chiar atât de complicat. Poți să faci tot ce ți-ai pus în minte, dacă îți sufleci mânecile și te apuci de treabă. Totul se rezolvă.” Fie că ne dorim să ieșim dintr-o relație nepotrivită, un job frustrant, să scăpăm de o dependență, cartea își propune să fie un ghid parcatic care arată calea cea mai sigură către cea mai bună versiune a noastră.