Vă așteptăm în seara aceasta (marți, 8 noiembrie, ora 18.00) la ICR la o dezbatere pornind de la Cartea Rosie de C.G. Jung. Vor participa Andrei Pleșu, Mihaela Minulescu și Vasile Dem. Zamfirescu, moderați de Horia Roman Patapievici.

  

  • Principala calitate a lui Jung ca terapeut, ca cercetător, ca antropolog (am spune astăzi) este curajul. El a avut curajul să-şi rişte sănătatea interioară printr-un experimentalism dus la limită, dar a avut curajul să-şi rişte şi prestigiul – Andrei Pleșu, Dilema Veche.

  

  • Această carte este o experiență umană profundă prin care cineva a avut curajul să coboare în străfundurile știintei, să ne-o aducă la suprafață, să ne aducă bogăția pe care a descoperit-o acolo și sensurile respective (…) Este importantă pentru că a transformat viziunea psihologică, Mihaela Minulescu, Național Magazin.

   

  • Psihologia analitică ne deschide poarta spre tenebrele inconștientului colectiv, acel inconștient care, după Jung, alimentează psihozele atunci când copleșesc eul. Ca deschizător de noi drumuri de acces la inconștient, Jung își ilustrează forța psihică deosebită de a se lupta cu psihoza. – Vasile Dem. Zamfirescu, Psychologies.