În două săptămâni centrul evenimentelor culturale din București se mută pentru 5 zile la Romexpo. Peste 50 de titluri noi și sute de titluri bestseller îi așteaptă în standurile TREI și Pandora M/ PanDA pe toți cei pasionați de cărți bune. Cea de-a 25-a ediție a Târgului Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învățătură se desfășoară anul acesta între 14-18 noiembrie.

Așa cum v-am obișnuit deja, cărțile din colecțiile Literary Fiction și StArt vă așteaptă la standul Grupului Editorial TREI, iar cele din colecțiile PanDA, Cine?Ce?Unde? și LITERATI în standul Pandora M/ PanDA, ambele situate la nivelul 0.00 din pavilionul central Romexpo.

Cititorii cuprinși de „Febra Ferrante” vor descoperi în colecția Literary Fiction un nou titlu semnat Elena Ferrante,Zilele abandonului”. “Zilele abandonului” descrie încercarea unei femei părăsite de a găsi, după luni de furie, îndoieli, autocompătimire şi disperare, o cale de a-şi depăşi suferința şi de a-şi construi o nouă viață. Tot în colecția Literary Fiction anunțăm apariția altor două titluri: Împărăția pământului” de Hoda Barakat și noul roman semnat de Leïla Slimani – „În grădina căpcăunului”. Captivant, erotic şi îndrăzneț, „În grădina căpcăunului” oferă o explorare a sexualității, a adicției şi a nevoii unei femei de a simți că trăieşte.

Fanii cărților publicate de Editura Pandora M în colecția Literati se vor bucura de o călătorie remarcabilă și vor descoperi o istorie a lumii uimitor de originală în cartea “Drumurile mătăsii. O altfel de istorie a lumii” de Peter Frankopan. La GAUDEAMUS vă facem cunoștință cu cea mai faimoasă rață detectiv din lume – Miss Mallard. Îndrăgitul personaj al lui Robert Quackenbush rezolvă mister după mister în primele două volume ale seriei “Misterele lui Miss Mallard”“Orașul pierdut” și “Furturi în Texas”.

Tinerii noștri cititori vor avea ocazia să evadeze într-o lume magică prin intermediul romanului „Țara nesfârşitelor poveşti” scris de Kate Saunders. Iar colecționarii seriei Cine? Ce? Unde? se vor bucur de o nouă apariție – „Cine a fost Tutankhamon?”

Și cei mici vor avea motive de bucurie pentru că în PanDA, colecția lor preferată, au apărut personaje noi, simpatice și prietenoase – lupușorul Lou și Iepurașul, dar și cărți noi cu Mog și Elmer.

Lista noutăților PanDA va cuprinde: “Adio, MOG” de Judith Kerr, “Elmer și străinul” de David McKee, “Lupușorul Lou este gelos” și “Lupușorul Lou pleacă în aventură” de Antoon Krings, Cine a inventat școala?” de Emma de Woot, “Calendarul copiilor” de John Updike, “Iepuraș fuge de acasă” și “Crăciunul lui Iepuraș” de Harry Horse.

O surpriză frumoasă va fi “Prima mea cărticică Elmer” de David McKee, o carte cu pagini tari, în formă de elefant pe care cei mici o vor adora.