Romanul Femei imperfecte, scris de Araminta Hall și publicat recent în colecția Fiction Connection a Editurii Trei, este recomandarea editorilor de la New York Times Book Review. Femeile imperfecte nu este o poveste polițistă convențională, ci o investigație asupra caracterului și motivației umane.

„Deși în miezul romanului se află o crimă, adevăratele mistere se referă la dragoste, prietenie, obligații și dezamăgirile care vin odată cu trecerea timpului.” – New York Times

Când Nancy Hennessy e ucisă, lasă în urmă două prietene bune, o fiică și un soț, dar și un iubit secret. Nancy a fost superbă, bogată și apreciată de cei care o cunoșteau — din afară, viața ei părea perfectă. În cursul anchetei apar detalii întunecate care arată cât de puține știau prietenele lui Nancy despre ea sau una despre cealaltă, și poate și cât de puțin se cunoșteau chiar pe ele. Dar, adevărul este că nici un secret nu rămâne îngropat pentru totdeauna.

„N-o să puteți lăsa cartea din mână. Credeți-mă!“ – Elisabeth Moss

Un roman captivant despre așteptări imposibile și secrete care mocnesc și devin letale, Femei imperfecte este povestit de trei femei fascinante. Prietenia lor complexă este nodul care trebuie descurcat pentru a răspunde la întrebarea: cine a ucis-o pe Nancy?

Cele trei personaje principale – Eleanor, Nancy și Mary – au fost cele mai bune prietene din ziua în care s-au întâlnit în prima lor săptămână la Oxford. Acum viețile lor s-au îndreptat în direcții diferite, accentuând diferențele financiare, profesionale și romantice dintre ele.

„Te învăluie încet, ca o negură, până când te trezești cuprins cu totul în ghemul încurcat de relații, dornic să vezi ce o să se întâmple, cine pe cine o să trădeze și cum.“ – The New York Times Book Review

Araminta Hall explorează viețile complicate ale celor trei femei; pacturile faustiene pe care le fac sau nu atunci când se căsătoresc și își cresc copiii; natura complicată a prieteniilor lor – vinovăție și răzbunare, dragoste și trădare; cât de dure sunt una cu cealaltă și cu ele însele.

„Uneori surprinzător și alteori tulburător, Femei imperfecte este o viziune înspăimântătoare asupra vieții domestice care a luat-o razna, scris complex, cu niveluri de slăbiciune și ferocitate feminină cărora este imposibil să le întorci spatele.“ – New York Journal of Books

Araminta Hall este scriitoare, jurnalistă și profesoară. Primul ei roman, Everything and Nothing, a fost publicat în 2011; au urmat Dot (2013) și Our Kind of Cruelty (2018). A predat mulți ani cursuri de scriere creativă. O puteți urmări pe Twitter, la @aramintahall.