Secretarul de stat american Hillary Clinton a numit-o pe Nojoud Ali, co-oautoarea volumului „Divorţată la 10 ani” şi cea mai tânără „femeie” care a obţinut divorţul în Yemen, „eroina mea”.

Aş vrea să-i mulţumesc public uneia dintre eroinele mele, Nojoud Ali, care se află azi alături de noi”, a declarat Hillary Clinton în discursul ţinut în Sanaa marţi, 11 ianuarie, în timpul unei vizite diplomatice în Yemen, prima după 20 de ani. „Nojoud este una dintre numeroasele fetiţe din Yemen care au vrut să-şi continue educaţia”, a spus dna Clinton. „Azi, ea s-a întors la şcoală, unde e locul ei, şi învaţă printre alte materii şi engleza. Mi se pare că ea este o adevărată sursă de inspiraţie, pentru mine şi pentru alţii”.

Născută într-o familie foarte săracă, forţată de părinţi să se căsătorească la 10 ani, abuzată de soţul legitim, Nojoud Ali a avut curajul să meargă singură la tribunal. A cerut divorţul. A avut norocul să fie ascultată de o avocată ce se ocupa cu apărarea drepturilor femeii.
Cazul a fost fără precedent în Yemen şi a stârnit agitaţie în media din întreaga lume. Divorţată la 10 ani, co-scrisă împreună cu jurnalista Delphine Minoui, relatează povestea fascinantă și dură a acestui copil care a fost obligat să renunţe la copilărie și la jucării pentru o căsnicie.
Pe 10 noiembrie 2008, cea mai tânără divorţată a lumii a primit, la New York, Premiul „Femeia anului”, decernat de revista americană „Glamour”. A împărţit această neașteptată consacrare cu vedeta de cinema Nicole Kidman, cu secretarul de stat american Condoleezza Rice și cu senatoarea Hillary Clinton. S-a scris despre ea în „
New York Times”, „Los Angeles Times” și revista „Times”
.
 

Ca reporteră specializată în problemele Orientului Mijlociu, Delphine Minoui a relatat pe larg în presa franceză toate evenimentele majore care au marcat această regiune asiatică în perioada ultimilor 12 ani. În anul 2006, ea a primit Premiul Albert Londres pentru o serie de reportaje pe care le-a realizat în Irak și în Iran