Săptămâna Psi continuă marți, 8 noiembrie, cu patru ateliere despre optimism și anxietate, despre sensul vieții și despre moștenirile inconștiente transgeneraționale. Discuțiile încep de la 18.30 și vor fi găzduite de rețeaua Cărtureștilor. Intrarea e liberă, iar cărțile de psihologie ale Editurii Trei sunt reduse de 25% în toată săptămâna în librăriile Cărturești din țară.

banner-saptamana

Brașov: Cât de întâmplătoare este alegerea partenerului potrivit? Întâlnirea ”iubirii vieții noastre” este adesea pusă pe seama unei coincidențe fericite. Dar, dacă „săpăm” mai mult în trecutul nostru, vedem că alegerea perechii noastre are adesea legătură cu secrete familiale, cu proiecțiile parentale și cu un tip de iubire de care poate n-am avut parte în copilărie. Conștientizarea acestor aspecte, inclusiv prin amintirile trans-generaționale, vor ajuta la îmbunătățirea vieții de cuplu, ne asigură Laura Elena Năstasă,  conferențiar universitar la Universitatea ”Transilvania” și terapeut cu formare experiențială, dar și adleriană.

București (Verona): Despre anxietate, despre felul în care ne ”construim” lumea și despre optimism. Psihiatru și psihoterapeut format în Marea Britanie, Simona Radu va discuta despre felul în care așteptările și credințele noastre ne determină reacțiile afective, pornind de la studii recente din psihologie și neuroștiințe care ne arată în ce fel putem ”învăța” optimismul și în ce mod ne putem ”dezvăța” de anxietate.

Partea luminoasaIași (Palas): Sensul de ieri la omul de azi. Cât anume din deciziile și prioritățile vieții de zi cu zi sunt cu adevărat ”ale noastre” și în ce măsură gesturile noastre încearcă, inconștient, să împlinească niște dorințe și niște intenții mai vechi, moștenite de la părinții sau bunicii noștri? La această întrebare și la multe altele va răspunde Cristian Petrescu, formator în psihoterapie sistemică de familie și de cuplu.

Cluj (Iulius Mall): Partea pozitivă a emoțiilor negative. Specializată în psihodramă, Simona Vlad va arăta de ce, uneori, un strop de pesimism sau o picătură de tristețe pot să ne îmbogățească și împlinească viața. Despre limitele gândirii pozitive și mindfulnessului, dar și despre felul în care emoțiile mai puțin dezirabile pot avea un rol adaptativ vorbește și o o bine documentată carte apărută la Trei: Partea luminoasă a părţii întunecate. De ce să fii complet şi cu bune, şi cu rele.