Începând de mâine, centrul evenimentelor culturale din București se mută, pentru 5 zile, la Romexpo, unde va avea loc Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învățătură. Între 20-24 noiembrie, vă așteptăm în lumea poveștilor Pandora M/ PanDA, din Pavilionul B2, standul 16b.

Tinerii cititori fani ai cărților publicate de Pandora M, dar și părinții lor se vor bucura de ghidul pentru cunoșterea cosmosului Astrofizica pentru copii grăbiți, semnat de celebrul astrofizician și cercetător Neil deGrasse Tyson, care descrie cu unor și inteligență legile fundamentale ale universului nostru. Iar cei care au descoperit deja tainele universului și ale fizicii sau chimiei cu simpaticul motan Astro Cat vor afla o mulțime de lucruri interesante din noul volum: Profesorul Astro Cat și odiseea corpului uman de Dr. Dominic Walliman & Ben Newman.  

Fanii colecției LITERATI se vor delecta cu volumul trei din seria Ordinul iepurilor regali de Santa Montefiore și Simon Sebag Montefiore – Goana după diamant – și romanul Hipopotamul de la capătul coridorului de Helen Cooper, o aventură fantastică într-o lume de basm. Tot în colecția LITERATI va apărea seria Doctor Proctor, debutul în lumea cărților pentru copii al celebrului autor norvegian de romane polițiste, Jo Nesbø. Primul volum al seriei, Praful de vânturi al Doctorului Proctor, este o aventură super-amuzantă, perfectă pentru puștii isteți cu imaginație bogată creatori de invenții trăsnite. 

Cititorii seriei Cine? Ce? Unde? vor adăuga un nou titlu în colecția lor preferată despre locuri uimitoare și personalităţi care au marcat cursul istoriei: Unde este Turnul Eiffel?

Cei mici vor avea multe motive de bucurie, pentru că în PanDA, colecția lor preferată, apar personaje noi, simpatice și prietenoase: Violeta discreta și Victoraș greieraș din seria Întâmplări drăguțe cu animăluțe de Antoon Krings, precum și noi cărți despre prietenie, iubire, respect, compasiune, optimism, curaj, identitate: Findus se mută de Sven Nordqvist, La plimbare cu mami de Judith Kerr, Elmer și Wilbur de David McKee, Noi suntem aici. Note despre viață pe planeta Pământ de Oliver Jeffers, Îmbrățișarea de Eoin McLaughlin, Bob e artist de Marion Deuchars, O pasăre pe umărul meu de Sibylle Delacroix, Tu ești puterea ta de Danielle Dufayet și Iepurele Înțelept și secretul poveștilor de Andreea Iatagan.

O surpriză frumoasă va fi Calendarul familiei cu Pettson și Findus cu minunatele ilustrații ale lui Sven Nordqvist și idei de a celebra nu doar sărbătorile tradiționale românești ci și zile haioase precum: Ziua Înghețatei, Ziua Fericirii, Ziua Familiei sau pe cea a Uitucilor, Ziua Clătitelor sau a Îmbrățișării și multe altele.