Din când în când, familiile se confruntă cu situații dificile de viață, iar noi, în calitate de adulți, putem simți nevoia de a recurge la ajutorul unui psihoterapeut profesionist. Când copiii întâmpină provocări similare, părinții pot apela la un specialist cu experiență în psiholo­gie pediatrică. A-ți duce copilul la psihoterapeut poate fi, adesea, cea mai bună strategie pentru a-l ajuta să treacă peste momentele grele. Când familiile iau această decizie, părinții se pot gân­di la serviciile de psihologie pediatrică pentru copiii lor ca la o altă modalitate de a rezolva problemele celor mici. A alege să-ți duci copilul la psihoterapeut este un gest proactiv și eficient.

Dacă iei în considerare opțiunea sau dacă ai decis deja să-ți duci copilul la specialist, car­tea Alt Iepure cu care să stai de vorbă prezintă procesul terapeutic într-un mod simplu, direct și pe înțelesul copiilor. Această carte colorată, scrisă cu umor, te ajută să răspunzi la întrebă­rile copilului tău și să alungi temerile tuturor legate de psihoterapie. Copilul va afla cum se desfășoară o ședință de psihoterapie și va înțelege modul în care psihoterapeuții îi pot ajuta pe oameni să-și rezolve problemele. Vor învăța despre confidențialitate și vor înțelege în ce constă procesul terapeutic, de la prima vizită până la ultima.

Editura Pandora M publică în colecțiile sale dedicate copiilor, PanDA și LITERATI multe cărți terapeutice menite să le dea curaj și forță celor mici să-și alunge temerile și anxietățile și să-și sporească încrederea în sine.

Printre aceste titluri menționăm: Un strop de curaj de Nicola Kinnear , O pasăre pe umărul meu de Sibylle Delacroix, Îmbrățișarea de Eoin Colfer, Când tristețea îți bate la ușă de Eva Eland, O minciună mare cât un elefant de Thierry Robberecht, Sunt timid de Karen Bryant Mole, Înțepenit de Oliver Jeffers, Codul încrederii pentru fete: cum riscurile, greşelile şi imperfecțiunile te fac puternică de Katty Kay, Claire Shipman și Jillellyn Riley, Băieții sensibili: cum să devină mai puternici de Betsy de Thierry și Puterea tăcută. Forţa secretă a introvertiţilor de Susan Cain, Gregory Mone, Erica Moroz.