Pentru vitalitate şi energie susţinută, mâncărurile pe care le consumaţi trebuie să fie integrale, organice şi încărcate cu vitamine esenţiale, minerale şi nutrienţi. O alimentaţie echilibrată, bazată pe produse organice, incluzând legume proaspete, cereale integrale, oleaginoase, seminţe, păstăi şi cantităţi moderate de proteine animale organice este cea mai bună.

Alimentele pe care le consumaţi trebuie să fie uşor de digerat şi de absorbit. Legumele verzi cu frunze, cum ar fi napii, broccoli, spanacul, păpădiile, varza, frunzele de morcovi, varza de Bruxelles şi frunzele de sfeclă şi diversele specii de ciuperci contribuie la însănătoşirea sistemului imunitar. Arpacaşul, tărtăcuţa amăruie (Momordica charantia), dovleceii, bostanii, seminţele de dovleac, batatele, fasolea mung, fasolea neagră şi castanele de apă sunt de asemenea benefice, pentru că alimentează organismul şi asigură nutrienţi fundamentali.

     

   

   

TRATAMENTE PENTRU ACASĂ

Faceţi-vă propriul amestec de bunătăţi – adăugaţi migdale, seminţe de pin, nuci, merişoare confiate, prune uscate şi stafide, sau orice combinaţie de oleaginoase, seminţe şi fructe uscate, pentru că acestea sunt bogate în antioxidanţi, acizi graşi esenţiali şi fibre, care contribuie la menţinerea energiei pentru o perioadă îndelungată de timp.

Faceţi un ceai sau o supă din orice combinaţie a următoarelor plante şi condimente: mărar, oregano, seminţe de coriandru, rozmarin, salvie, dafin, mentă, ghimbir, usturoi, pătrunjel, scorţişoară, ceapă, arpagic şi praz. Aceste plante şi condimente conţin uleiuri volatile care stimulează simţurile şi măresc energia. Fierbeţi câte o lingură din planta sau condimentul respectiv în trei căni şi jumătate de apă, timp de cincisprezece minute. Strecuraţi şi beţi trei căni pe zi.

Săriţi coarda timp de 5 minute în fiecare oră, pe toată durata zilei şi beţi un pahar de apă după aceea pentru a accelera circulaţia, nivelul de oxigenare şi pentru a elimina toxinele din corp mai frecvent.

   

TERAPIA CU PLANTE

Ginsengul a fost cunoscut de-a lungul istoriei Asiei ca regele tonicelor energizante. Cercetările i-au demonstrat proprietăţile de stimulare a energiei.

Gotu kola, ashwaganda (Withania somnifera) şi damiana (Turnera diffusa) sunt plante folosite pentru a mări energia.

Medicina chinezească foloseşte plante cum ar fi rădăcina de astragalus, rădăcina de ginseng, ghimbirul, rădăcina de lemn-dulce, fructele de goji, curmalele roşii, codonopsis, agrişele chinezeşti şi fructele de schizandra pentru a genera energie abundentă.

  

Fragment din volumul

Secretele autovindecării.

Sute de remedii naturiste inspirate de înţelepciunea orientală