Spiritele malefice devin suspecţi de serviciu în Seria Neagră

Mixul de istorie cu fantome şi intrigă poliţistă este specialitatea islandezei Yrsa Sigurdardottir. Spirite de copii, care-şi bîntuie părinţii, demoni care fură suflete, ritualuri străvechi, legende locale neliniştitoare şi episoade paranormale. Detectiva din romanele ei, avocata Thora, trebuie să dezlege mistere care nu par din lumea aceasta. Şi de fiecare dată aştepţi cu sufletul la gură să afli dacă raţiunea va triumfa asupra întunericului şi a spaimei paralizante, scrie Maria Andrieș în Gazeta Sporturilor, în prezentarea celei de-a patra apariții din noua SERIE NEAGRĂ publicată de Editura Trei & GSP.

În “Zile întunecate”, romanul care va apărea împreună cu Gazeta, miercuri, 19 octombrie, eroina Yrsei pleacă la capătul pămîntului, în Groenlanda. Tocmai se pregătea de o vacanţă în Caraibe, dar banca la care lucrează prietenul ei, Matthew, susţine o companie minieră care încearcă să investească în îndepărtata insulă. Iar compania are probleme: trei angajaţi au dispărut fără urmă.

La cartierul general al companiei, unde se ajunge doar cu barca sau elicopterul, Thora dă peste o stare de totală dezolare şi izolare: legăturile cu lumea sînt rupte, fără internet, fără telefon, cu zahăr turnat pe ascuns în carburatoarele jeep-urilor, cu antena de satelit distrusă de săteni. Apa şi alimentele sînt suspecte de a fi contaminate. Circulă zvonuri tot mai intense despre o posibilă epidemie. Pentru ca haosul să fie total, sătenii opun rezistenţă la anchetă, refuză să mai coboare în mină şi vin cu propriile lor explicaţii. Cei trei, spun ei, au murit pentru că locul e blestemat de inuiţi. Şi un spirit malefic, Tupilak, stă la pîndă în adîncurile minei. Se pare că tot el a dus la dispariţia unei mici comunităţi daneze, în 1918.

   

Citește mai departe prezentarea cărții în ediția online a Gazetei Sporturilor.

  

Previous

Tratat de descompunere. Varianta lui Beckett

Next

Pielea ta exprimă adevăruri interzise

2 Comments

  1. Gina

    Cu regret va informez ca in exemplarul cumparat impreuna cu Gazeta Sporturilor de miercuri 19 octombrie lipsesc paginile de la numarul 289 la 336. In locul lor sunt dublate paginile de la numarul 49 la 96. As dori sa stiu daca poate fi schimbat cu un exemplar tiparit corect.

    Va multumesc.

    • buna ziua,
      imi pare rau de surpriza neplacuta. sunati va rog la tel. 40 (21) 300 01 09 si +40 (21) 311 75 89 si vorbiti cu unul dintre colegii mei care se ocupa de vanzari. ar trebui sa va trimita un exemplar bun si probabil o sa va roage sa-l trimiteti pe cel prost tiparit. va multumesc pt. intelegere.
      victor popescu (redactor)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén