Cu peste 450.000 de exemplare vândute, patru luni petrecute pe listele bestseller și cu mai mult de 30 de țări în care urmează să fie publicat, thriller-ul  „Cea mai norocoasă fată”, semnat de Jessica Knoll, marchează debutul literar plin de succes al acestei tinere scriitoare. Publicată în anul 2015, Compania Lionsgate Films a cumpărat deja drepturile de ecranizare, producătoarea filmului fiind actrița Reese Witherspoon.

Scrisă din perspectiva protagonistei, „Cea mai norocoasă fată” explorează  presiunecea-mai-norocoasa-fataa necruțătoare pe care o simt atât de multe femei, de a avea tot, de la o carieră strălucitoare, până la iubitul de așezat în ramă. Cartea introduce o eroină ale cărei personalitate și ambiții au ajutat-o să ascundă un secret scandalos. Întrebarea care urmărește povestea este dacă ruperea tăcerii va distruge tot ce a reușit Ani să construiască sau o va elibera în cele din urma?

La prima vedere, Ani FaNelli, în vârstă de 28 de ani, pare să aibă o viață perfectă. Lucrează ca redactor la o faimoasă revistă pentru femei și are un logodnic iubitor care provine dintr-o familie bună. Cu toate acestea, un secret încă o bântuie.  Ca adolescentă la prestigioasa școală Bradley, Ani a suferit o umilință publică șocantă care i-a stârnit o dorință disperată de a se reinventa. A reușit oare să facă acest lucru până în prezent? A reușit să devină cea ce dorea să fie?

Autoarea Jessica Knoll a crescut în suburbiile Philadelphiei și a absolvit The Shipley School din Pennsylvania și Hobart and William Smith Colleges din New York. A lucrat ca redactor șef la revista Cosmopolitan. Acum este redactor la revista SELF, articolele sale referindu-se la relații, sex și bunăstare psihologică.

jessicaÎn timp ce lucra pentru Cosmopolitan, Jessica Knoll a început lucrul la „Cea mai norocoasă fată”. Deși cartea este ficțiune, povestea s-a născut din întâmplări reale din viața autoarei. „Am știut că vreau să scriu despre asta într-un fel, pentru că a fost o experiență atât de viscerală care a rămas cu mine toată viața.”, a declarat Jessica Knoll. Inițial susținând că evenimentele din carte sunt inspirate din întâmplări auzite de la alți oameni, autoarea a admis într-un eseu online că povestea eroinei cărții este bazată pe un moment traumatizant din adolescența ei.

„Întunecată, întortocheată… proză propulsivă… Dezvăluirea este năucitoare – o secvență șocantă, de nelăsat din mână care se dezvăluie ca un film de groază lent.” – Entertainment Weekly

„Un roman de debut senzațional… complet captivant… întunecat și distractiv într-un mod bizar.” – Publishers Weekly

„Cititorii probabil nu vor lăsa din mână Cea mai norocoasă fată, dorindu-și să aibă o prietenă la fel ca TifAni, dar… în cazul în care le-a plăcut Fata dispărută, vor fi încântați să vadă o altă femeie care își permite să fie inteligentă și răutăcioasă, vulnerabilă și detestabilă.” – Time.com